Έχουμε αρχίσει να το καθιερώνουμε εδώ στο Intronews. Κάτι σαν στήλη «Τα νέα του Netflix»! Πώς να γίνει αλλιώς όμως όταν μιλάμε για την πιο δημοφιλή πλατφόρμα εκεί έξω; Με πλήθος επιλογών για να περάσουμε ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο μας…

Ποιες είναι λοιπόν οι 5 ταινίες που διαδέχτηκαν το top5 της περασμένης εβδομάδας στο Netflix; Δύο είναι ίδιες (Reptile, Lost City). Έχουμε και 3 φρέσκα entries. Γενικώς έχουμε ωραία πράγματα να δούμε. Ένα play μας χωρίζει μόνο, ας το πατήσουμε για να ‘ρθουμε πιο κοντά…

Οι 5 τοπ ταινίες του Netflix αυτήν την εβδομάδα

Gemini Man

Το όνομα-κράχτης του Γουίλ Σμιθ αρκεί για να φέρει αυτήν την μάλλον μέτρια ταινία στο Νο1 των τάσεων του Netflix. Δεν είναι πως είναι χαμένος χρόνος. Είναι πως έχεις την αίσθηση πως θα μπορούσε να βγει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο Ανγκ Λι μας έχει προσφέρει ταινιάρες όπως το Τίγρης και Δράκος, Το Μυστικό του Brokeback Mountain και τη Ζωή του Πι. Αυτή τη φορά όμως ο Ταϊβανέζος σκηνοθέτης δεν είναι στο best of της φόρμας του.

Η κεντρική ιδέα πάντως είναι εξόχως ενδιαφέρουσα. Ένας πενηντάχρονος συνταξιούχος δολοφόνος, ο Χένρι Μπρόγκαν, καταδιώκεται από τον εξίσου θανάσιμο εικοσιτετράχρονο κλώνο του. Γουίλ Σμιθ κυνηγάει… Γουίλ Σμιθ δηλαδή. Για την ιστορία, ο… Κρις Ροκ δεν εμφανίζεται πουθενά!

Reptile

Αρέσει σταθερά το Reptile (Ερπετό, επί το ελληνικότερο) και έχει παγιώσει τη θέση του στην πρώτη 5άδα των κορυφαίων σε δημοτικότητα ταινιών του Netflix. Προφανώς το κοινό αρέσκεται στην ατμόσφαιρα True Detective που κομίζει.

Ο Μπενίσιο ντελ Τόρο είναι στα πολύ ωραία του και δίνει μια απολαυστική ερμηνεία. Δεν είναι κάτι το εξεζητημένο ως φιλμ. Αλλά είναι μια πολύ καλή επιλογή που ψυχαγωγεί και ικανοποιεί το θεατή.

netflix

The Devil On Trial

Νέα είσοδος στην 5άδα του Netflix και έχουμε να κάνουμε με ένα ντοκιμαντέρ που μπαίνει σε horror μονοπάτια – έτσι για να ζεσταινόμαστε εν όψει Halloween.

Διαβάζουμε την υπόθεση: «Ένα δαιμονισμένο αγόρι. Εξορκισμοί. Φόνος. Και η πρώτη –και μοναδική– φορά που ο “δαιμονισμός” χρησιμοποιήθηκε ως λόγος για επίκληση σε δίκη για φόνο στις ΗΠΑ». Εγγύηση για ανατριχίλες…

Lost City

Σάντρα Μπούλοκ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ντάνιελ Ράντκλιφ και Μπραντ Πιτ σε ένα απολαυστικό «γκεσταριλίκι», το Lost City δεν προσποιείται πως είναι κάτι διαφορετικό από μια τίμια επιλογή αγνής διασκέδασης. Όχι βέβαια πως αυτό είναι μικρό πράγμα.

Περνάς καλά όσο βλέπεις αυτό το φιλμ. Δεν θα σου… αλλάξει τη ζωή, ναι και προφανώς. Αλλά σίγουρα θα σου αφήσει μια feel good αίσθηση.

netflix

Gothica

Να και η… φίλη μας η Χάλι Μπέρι στην 5άδα. Με μια ταινία που τον καιρό που βγήκε προκάλεσε μεγάλο ντόρο. Η Αμερικανίδα ηθοποιός ήταν στα χάι της ως όνομα και πολλοί είπαν πως με αυτό το θρίλερ έχασε το βηματισμό της.

Το σίγουρο είναι πως το σενάριο είναι κοινότυπο και τα κλισέ πολλά – η λέξη-κλειδί παρεμπιπτόντως είναι «φαντάσματα». Αλλά το καστ λαμπερό (έχουμε και τους Πενέλοπε Κρουζ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ) και αυτό κάνει πολύ πιο θελκτικό το σύνολο.

Δεν θα περάσετε άσχημα, σε καμία περίπτωση, βλέποντάς το. Αλλά δεν είναι και ένα θρίλερ που θα μείνει καιρό στη μνήμη σας.

netflix