Με τρεις υποψηφιότητες στα Oscar και μια νίκη, ένα Golden Globe και μια υποψηφιότητα για Emmy η Charlize Theron μοιάζει να μην την νοιάζει πλέον να αποδείξει το αναμφισβήτητο ταλέντο της. Το 2016 το περιοδικό Time την είχε συμπεριλάβει στη λίστα του με τις 100 πιο επιδραστικές προσωπικότητες της χρονιάς.

Γεννημένη στη Νότια Αφρική, είδε στα 16 της τη μητέρα της να σκοτώνει τον βίαιο και μέθυσο πατέρα της. Δεν φυλακίστηκε καθώς το δικαστήριο έκρινε πως ήταν σε αυτοάμυνα. Η επιδίωξη για μια καριέρα στο modelling έφερε τη μονογονεϊκή, πλέον, οικογένεια στο Μιλάνο.

Έναν χρόνο αργότερα, το 1994, με το όνειρό της να γίνει μπαλαρίνα να καταρρέει, έφυγε για τις ΗΠΑ. Η ψυχολογική κατάρρευση στο γκισέ μιας τράπεζας όπου προσπαθούσε να εξαργυρώσει μια επιταγή που της είχε στείλει η μητέρα της, ήταν το εισιτήριο για το Χόλιγουντ. Ο John Crosby, ατζέντης καλλιτεχνών, ήταν μάρτυρας στη σκηνή και της έδωσε την κάρτα του. Μια καριέρα ξεκινούσε!

Η Theron έχει πολλάκις τσαλακώσει το αγγελικό της προφίλ. H βεντάλια των ρόλων της καλύπτει μια ευρεία γκάμα. Εμείς επιλέξαμε τους 5 πιο διαφορετικούς!

Monster (2003)

Η Theron, η νέα χαρισματική ξανθιά του Χόλιγουντ μέχρι τότε, κάνει τη μεγάλη έκπληξη, επιλέγοντας να παίξει έναν αντισυμβατικό προς την εξωτερική της εμφάνιση ρόλο.

Theron

Υποδύεται την κατά συρροή δολοφόνο, Aileen Wuornos, η οποία οδηγήθηκε στην εκτέλεση για επτά φόνους. Έχοντας μελετήσει την Wuornos από τα δύο ντοκιμαντέρ για αυτήν του Nick Broomfield, η Theron μεταμορφώνεται. Γίνεται η νεαρή γυναίκα που εξαναγκάζεται να γίνει πόρνη για να ζήσει. Ο κυνισμός στο βλέμμα της και η σωματική της ερμηνεία σοκάρουν.

Το Oscar και η παγκόσμια αναγνώριση στο ταλέντο της είναι το φυσικό επακόλουθο της εκπληκτικής της ερμηνείας.

Mad Max: Fury Road (2015)

Η Theron έχτισε μια αξέχαστη περσόνα που έχτισε στον παρανοϊκό  κόσμο του Mad Max. Η εκθαμβωτική Imperator Furiosa παλεύει στο πλευρό του Max (Tom Hardy), ενάντια στον τυραννικό οπλαρχηγό Immortan Joe.

Theron

Οι απαιτήσεις μιας ταινίας βίαιης δεν έκαμψαν το ηθικό της, με τη Theron να δίνει τόσο βάθος στο ρόλο που έκαναν τους ιθύνοντες της Warner Bros να δώσουν το πράσινο φως σε ένα prequel επικεντρωμένο στη Furiosa. Ωστόσο, στον πρωταγωνιστικό ρόλο δεν θα δούμε την Theron.

Bombshell (2019)

Βασισμένη στα πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της παντοκρατορίας του διευθυντή του καναλιού, Roger Ailes, το Bombshell είχε στο ρόστερ του τρία πολύ δυνατά ονόματα ηθοποιών (Kidman, Theron, Robbie). Στο επίκεντρο η σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν παρουσιάστριες και εργαζόμενες του τηλεοπτικού δικτύου.

Η Theron στο ρόλο της Megyn Kelly, καλείται να αντιμετωπίσει τον Donald Trump, για τις μισογυνικές του συμπεριφορές. Εκείνος τη στοχοποιεί. Παίζοντας πιο εσωτερικά, βλέποντας την ονειρεμένη καριέρα της και το ακριβό της lifestyle να κινδυνεύει, η 48χρονη ηθοποιός καταφέρνει να ανταποκριθεί υποκριτικά σε έναν ρόλο φαινομενικά επιφανειακό.

Atomic Blonde (2017)

Τι ανάγκη είχε η Theron να αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει και ως real action hero; Καμία! Θα μπορούσε να παίρνει άνετα τους ρόλους μιας καλοσυνάτης κοπέλας που ψάχνει τον έρωτα της ζωής της, σε στιλιζαρισμένες αισθηματικές ταινίες. Αλλά είπαμε, η Theron είναι κάτι διαφορετικό.

Το Ανατολικό Βερολίνο της δεκαετίας του ’80 γίνεται το πεδίο δράσης του κατασκοπευτικού θρίλερ, με τις σκηνές δράσης να εντυπωσιάζουν ακόμη και τον Quentin Tarantino -η απογοήτευση τού ήρθε αργότερα.

Δεν είναι ο ρόλος που θα ξεχώριζε, αλλά είναι ο ρόλος που αποδεικνύει πως είναι μια all around πειθαρχημένη ηθοποιός. Για να μην αναφέρουμε πως η τεχνική της στις πολεμικές τέχνες πείθει τους fans του συγκεκριμένου είδους.

 Long Shot (2019)

Η δεινότητά της στις κωμωδίες κάνει αρκετούς κριτικούς να αναρωτιούνται γιατί η Theron δεν έχει κάνει περισσότερες ταινίες ανάλογες με το Long Shot.

H Theron υποδύεται τη Charlotte, μια εκθαμβωτική πολιτικό υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές. O ρόλος θα μπορούσε να είναι επιφανειακός αν τον υποδυόταν κάποια άλλη πέρα από τη Theron.

Theron

Όμως εκείνη μπορεί να δίνει ένα βάθος τόσο ανεπαίσθητα όμορφο που την κάνει αμέσως αξιαγάπητη. Είναι τρυφερή, είναι έξυπνη, είναι γοητευτική, χωρίς να φαίνεται καμία επιτήδευση. Ούτε καν προσπάθεια.