Με φυσικό σκηνικό τον καλοκαιρινό ουρανό και τα αστέρια στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα πραγματοποιηθεί σειρά υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών.

Park your Cinema, στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Στο Park your Cinema προβάλλονται ταινίες για ενήλικες, επιλεγμένες από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με θέμα το καλοκαίρι: ρομαντικοί έρωτες, απροσδόκητες περιπέτειες, έντονα καρδιοχτύπια, δυνατή μουσική, ηλεκτρισμένη αγωνία, καθαρτικός τρόμος, χορταστικά γέλια, η φετινή επιλογή ταινιών έχει κάτι για όλους.

Παράλληλα, στο Park your Cinema Kids οι επιλογές του φετινού προγράμματος από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF) φιλοδοξούν να προσκαλέσουν τα παιδιά σε ένα ταξίδι στη φαντασία και στους διαχρονικούς μύθους μέσα από ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action.

Τα προγράμματα Park your Cinema και Park your Cinema Kids πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το πρόγραμμα προβολών μέχρι το τέλος Ιουλίου στο ΚΠΙΣΝ:

Park your Cinema

Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 21.00

Les vacances de monsieur Hulot / Οι διακοπές του κυρίου Ιλό (1953)

Σκηνοθεσία: Jacques Tati

Μία από τις καλύτερες κωμωδίες στην ιστορία του κινηματογράφου, στην πρώτη εμφάνιση του εμβληματικού ήρωα που ενσαρκώνει ο Jacques Tati. Μία ταινία που φέρνει στο νου τα οικογενειακά μας καλοκαίρια και υμνεί τις απλές χαρές της ζωής.

Παρασκευή 19 Ιουλίου στις 21.00

Dirty rotten scoundrels / Απατεώνες και τζέντλεμεν (1988)

Σκηνοθεσία: Frank Oz

Ο Steve Martin και ο Michael Caine παραδίδουν εκπληκτικές ερμηνείες σε μια ξεκαρδιστική ταινία που αρνείται πεισματικά να στρογγυλέψει τις γωνίες των -όχι και τόσο γοητευτικών- χαρακτήρων της. Μια πνευματώδης, πρωτότυπη και ντελιριακή κωμωδία, όπου δύο κολοσσιαίοι ηθοποιοί συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο για το ποιος θα κλέψει την καρδιά του κοινού.

Park your cinema: Κινηματογράφος κάτω από τα αστέρια στο Νιάρχος - Ποιες ταινίες θα προβληθούν

Park your Cinema Κids

Σάββατο 13 Ιουλίου στις 21.00

Coco (2017)

Σκηνοθεσία: Lee Unkrich, Adrian Molina

Συγκίνηση και θαυμάσια μουσική σε μια ταινία της Pixar για τη μνήμη, την οικογένεια και το τραγούδι. Τιμήθηκε με δύο Βραβεία Όσκαρ, για την Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων και για το Καλύτερο Τραγούδι («Remember Me»).

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σάββατο 20 Ιουλίου στις 21.00

Le trésor du petit Nicolas / Ο Μικρός Νικόλας και το κυνήγι του χαμένου θησαυρού (2009)

Σκηνοθεσία: Julien Rappeneau

Η ταινία παρουσιάζει μία από τις πολλές περιπέτειες του ασταμάτητου Μικρού Νικόλα, του πιο διάσημου σχολιαρόπαιδου που έχει συντροφεύσει γενιές και γενιές παιδιών με τις αφηγήσεις του, τις σκέψεις και τις σκανταλιές του. Και φυσικά δεν είναι μόνος: γύρω από τον Νικόλα, ο οποίος μεγαλώνει σε μια απροσδιόριστη πόλη της Γαλλίας τη δεκαετία του ’50 και του ’60, γνωρίζουμε την οικογένειά του, τους φίλους του, τους συμμαθητές και τους δασκάλους του, οι οποίοι και συμπληρώνουν το παζλ των ξεκαρδιστικών ιστοριών του.

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Η προβολή είναι ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ- snfcc.org/ParkYourCinema2024 και στις σελίδες του στα social media @SNFCC.