Μετά την ταινία «Beau is Afraid», όπου ο Χοακίν Φίνιξ υποδύεται έναν άντρα που τα έχει εντελώς χαμένα, προσπαθώντας να ξεπεράσει τον αιφνίδιο θάνατο της μητέρας του, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ανοίξει πλώρη για έναν ρόλο πολύ διαφορετικό.

Συγκεκριμένα, θα πρωταγωνιστήσει στο νέο ομοφυλοφιλικό ρομαντικό δράμα του Τοντ Χέινς, που θα διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1930. Έτσι ο Χοακίν Φίνιξ θα υποδυθεί τον πρώτο του ρόλο ως γκέι, όπως αποκάλυψε ο σκηνοθέτης, ο οποίος είναι πολύ ενθουσιασμένος τόσο για τη συμμετοχή του Φίνιξ, όσο και για την τολμηρή και πρωτότυπη ιστορία της ταινίας.

Η ταινία θα είναι τόσο τολμηρή, που θα είναι αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους. 

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Τοντ στο γαλλικό περιοδικό «Les Inrockuptibles»: «Υπάρχει μια άλλη ταινία που θέλω να κάνω στις αρχές του 2024. Είναι ένα έργο που μου έφερε ο Joaquin Phoenix , και διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1930. Μια ιστορία αγάπης μεταξύ δύο ανδρών, βασισμένη σε ένα πρωτότυπο, πολύ τολμηρό σενάριο. Αυτός είναι, πιστεύω, ο πρώτος του γκέι ρόλος. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με αυτό το έργο!».

Όσον αφορά τον Χοακίν Φίνιξ, στα σκαριά βρίσκεται το βιογραφικό δράμα «Napoleon», ενώ τα γυρίσματα της ταινίας «Joker», με συμπρωταγωνίστρια τη Lady Gaga, έχουν τελειώσει.