Αν δεν βρίσκεις τίποτε να παρακολουθήσεις στα αγαπημένα σου κανάλια και πλατφόρμες αυτήν την εβδομάδα, αν η Must Watch λίστα σου χρειάζεται μια γενναία ανανέωση, τότε θα βρεις τη λύση με μερικά κλικ στο τηλεκοντρόλ σου.
Στο Cinobo (Cinema No Borders) βρίσκεις τις ταινίες που «γράφουν» την ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, βραβευμένα αριστουργήματα, «διαμαντάκια» που δεν παρέμειναν θαμμένα.
Για αυτήν την εβδομάδα προτείνουμε τρεις ταινίες που θα παραμείνουν ανεξίτηλες στην πορεία των χρόνων, που δίνουν τον κοινωνικό παλμό της δεκαετίας που κυκλοφόρησαν.

Dallas Buyers Club
Ένας Τεξανός ηλεκτρολόγος και καουμπόι ροντέο διασκεδάζει τον έκλυτο βίο του. Όταν διαγιγνώσκεται με HIV, δεν είναι έτοιμος να δεχτεί τη θανατική ποινή. Aνακαλύπτει ότι υπάρχει έλλειψη πιστοποιημένων φαρμάκων στις ΗΠΑ και ταξιδεύει στο Μεξικό, όπου γνωρίζει έναν οροθετικό τρανσέξουαλ. Οι δυο τους, ξαφνικά επιχειρηματίες, ιδρύουν ένα κλαμπ όπου οι οροθετικοί έχουν πρόσβαση σε φάρμακα με συνδρομή. Ο Ρον μάχεται για την αποδοχή, τους καινούριους συνοδοιπόρους και όση ζωή του έχει απομείνει.

Πιθανόν να μείνει στην ιστορία περισσότερο για τα κιλά που έχασε ο Μάθιου ΜακΚόναχι για το ρόλο, παρά για το Όσκαρ που πήρε για τη συγκλονιστική ερμηνεία του. Μια αξέχαστη ταινία, τραγική κι αστεία σαν τη ζωή, για την ελπίδα που βρίσκεται καμιά φορά μέσα στα πιο πυκνά σκοτάδια.

Παράσιτα
Η οικογένεια των Κιμ είναι αγαπημένη, αλλά είναι όλοι τους άνεργοι και το μέλλον τους διαγράφεται ζοφερό. Ο γιος της οικογενείας βρίσκει δουλειά ως καθηγητής ιδιαίτερων κι ελπίζει επιτέλους σε σταθερό εισόδημα. Κουβαλώντας τις προσδοκίες όλης του της οικογένειας, πηγαίνει για συνέντευξη στο σπίτι των Παρκ – ιδιοκτητών μια διεθνούς εταιρείας πληροφορικής – για να συναντήσει την κυρία του σπιτιού. Μετά την πρώτη αυτή συνάντηση, ξεκινάει ένας χείμαρρος ατυχών συμβάντων.

Το φιλμ-θρίαμβος του αγαπημένου του Cinobo Μπονγκ Τζουν-χο. Μια στιλιστική αποθέωση γεμάτη σασπένς και με διεισδυτική κοινωνική ματιά, που ξεπερνά τα είδη και βραβεύεται απολύτως δίκαια με Χρυσό Φοίνικα και (ιστορικής σημασίας) Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Γλυκιά Ζωή
Περιπλανώμενος σε έναν προνομιακό θύλακο της Ρώμης, ο Μαρτσέλο, δημοσιογράφος του κουτσομπολιού, συναντάει κομψές αριστοκράτισσες, πεινασμένους καλλιτέχνες, χυδαίους νεόπλουτους, γόησσες και “ταχυδακτυλουργούς” της κοσμικής νύχτας. Ανακαλύπτει ότι κάτω από την επιδερμίδα της απατηλής χάρης τους, ελλοχεύουν κενότητα, απόγνωση και μοναξιά, όλα όσα οδηγούν έναν αδιάλλακτο στοχαστή φίλο του σε τραγικό τέλος.

Τίποτα δε θα έμενε ίδιο στο ευρωπαϊκό σινεμά μετά την πρώτη προβολή μιας από τις πιο επιδραστικές, όπως αποδείχτηκε, ταινίες στην ιστορία του μέσου. Η εβδομάδα του Μαρτσέλο, του Παπαράτσο, των σταρ, της εφήμερης λάμψης και των ψεύτικων ειδώλων, ένα ταξίδι προς το αληθινό νόημα της ζωής.