Πόσες φορές έχεις παρακολουθήσει την τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» (Lord of the Rings); Σίγουρα αμέτρητες γιατί ξέρεις τις ατάκες από σκηνές απέξω. Η επιστροφή των ταινιών μετά απο 20 χρόνια προκάλεσε σούσουρο σε όλους και έφερε πάρα πολύ κόσμο ξανά στο σινεμά, για να απολαύσει τα αγαπημένα του Χόμπιτ στις γνωστές περιπέτειές τους.

Όσες φορές και να δουν οι fans τις ταινίες του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», τίποτα άλλο δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με την επιστροφή τους στο σίνεμα. Και αυτό γιατί επέστρεψε στις οθόνες μετά από τόσα χρόνια σε 4Κ ποιότητα, σε extended βερσιόν με λίγες προβολές!

Άρχοντας των δαχτυλιδιών

Με προϋπολογισμό 93.000.000 δολάρια, η ταινία έκανε άνοιγμα στην πρώτη θέση με 47,2 εκατομμύρια δολάρια στο πρώτο τριήμερο της κυκλοφορίας της. Παγκοσμίως απέφερε πάνω από 898,2 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι σήμερα καταλαμβάνει την 62η θέση στη λίστα με τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες όλων των εποχών, καθώς κρατά γερά τη θέση με την επιστροφή της τριλογίας φέτος.

Θυμίζουμε ότι η Επιστροφή του Βασιλιά σάρωσε τα Όσκαρ, κερδίζοντας 11 βραβεία, συμπεριλαμβανομένων της Καλύτερης Ταινίας και της Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Πίτερ Τζάκσον. Στη συνέχεια ο Τζάκσον επέστρεψε στη Μέση Γη με μια τριλογία του Χόμπιτ, και ενώ δεν εκτιμήθηκε τόσο από τους κριτικούς, οι τρεις ταινίες κέρδισαν δισεκατομμύρια στο Βox Οffice.

Τι πρέπει να ξέρεις (εάν δεν γνωρίζεις ήδη) για την επική τριλογία πριν πας στο σινεμά

  1. Όσο παράξενο και αν ακούγεται, τα τελευταία γυρίσματα της τριλογίας ολοκληρώθηκαν σχεδόν έναν μήνα μετά από την προβολή της τελευταίας ταινίας, Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά και 3 εβδομάδες μετά τα Όσκαρ του 2004. Πρόκειται για μία σκηνή από τα Μονοπάτια των Νεκρών, η οποία προστέθηκε στο extended version. Ο Jackson, μάλιστα, βρήκε αρκετά αστείο το να εξακολουθεί να γυρίζει μία ταινία η οποία είχε ήδη κερδίσει 11 Όσκαρ.
  2. Το 1960 η διάσημη μπάντα “The Beatles” ήθελε να κάνει ταινία τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών με σκηνοθέτη τον Stanley Kubrick, αλλά ο Tolkien απέρριψε την ιδέα. Μάλιστα, είχαν ήδη βρει το cast, αφού ο Paul McCartney θα ήταν ο Frodo, ο Ringo Starr ο Sam, ο George Harrinson ο Gandalf και ο John Lenon ο Gollum. Το τελευταίο «καρφί» μπήκε από τον ίδιο τον J.R.R. Tolkien που είπε ότι δεν ήταν fan της ιδέας.
  3. Ο J.R.R. Tolkien γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1892 και πέθανε τον Σεπτέμβριο του 1973. Ωστόσο, ο Christopher Lee που υποδύεται τον Saruman, ήταν ο μόνος από το cast του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών που γνώρισε τον Tolkien, τυχαία σε μία pub που ονομαζόταν “The Eagle and Child”, στην Οξφόρδη, πριν πολλά χρόνια.
  4. Ο Sean Bean που έπαιξε τον Boromir δεν πήγαινε στα γυρίσματα με ελικόπτερο όπως τα υπόλοιπα μέλη του cast, επειδή φοβόταν. Έτσι, για να φτάσει σε μερικές τοποθεσίες ενός βουνού, έπρεπε να σκαρφαλώσει και να περπατήσει για ώρες, ντυμένος Boromir από πάνω έως κάτω, με αποτέλεσμα να αργεί στα γυρίσματα.
  5. Όπως είχε πει παλιότερα ο Peter Jackson, ο παραγωγός Bob Weinstein, νόμιζε ότι δε θα τα κατάφερναν όλα τα hobbits μέχρι το τέλος. Μάλιστα, είχε προτείνει στον Jackson να «σκοτώσει» κάποιο, δεν τον ενδιέφερε ποιο, αλλά πίστευε πως κάποιο hobbit έπρεπε να πεθάνει στο τέλος.