Κάθε μέρα που βλέπει κανείς ταινία, είναι μια ωραία μέρα, πολλώ δε όταν μιλάμε για Ertflix και την πληθώρα φανταστικών ταινιών του ευρωπαϊκού σινεμά και του αμερικάνικου indie που έχει στην πλατφόρμα του.

Κάποιες βρίσκονται μπροστά στα μάτια σου και τις αγνοείς, άλλες πρέπει να τις ψάξεις αρκετά στις λίστες του Ertflix για να τις βρεις. Στη λίστα που σου ετοιμάσαμε, θα βρεις κι από τα δύο είδη, δηλαδή και ταινίες που δεν είχες καταλάβει πόσο καλές είναι, παρόλο που τις είχες πάρει χαμπάρι, αλλά και ταινία που χρειάζεται ένα παραπάνω σκρολάρισμα και search για να σου εμφανιστούν.

Αυτές είναι οι 5 ταινιάρες που μπορείς να δεις σήμερα στο Ertflix

Good Time

Πριν ο Ρόμπερτ Πάτινσον επιστρέψει στο mainstream σίνεμα, για σχεδόν 8 χρόνια, είχε αφοσιωθεί σε indie films και είχε μια φανταστική συνεργασία με τους αδερφούς Σάφντι – ο Μπένι ανακοίνωσε προσφάτως πως θα συνεχίσει σόλο – για την ταινία Good Time που φιγουράρει ψηλά στο Ertflix. Εκεί, ο Πάτινσον, υποδύεται τον Κόνι, έναν κλέφτη που αναλαμβάνει δουλειές με τον αδερφό του, τον Νικ. Ο Νικ όμως συλλαμβάνεται σε μια ληστεία που πάει στραβά και ο Κόνι καλείται να πληρώσει την εγγύηση για να τον βγάλει από τη φυλακή, οπότε αναλαμβάνει μια επικίνδυνη αποστολή που θα τον φέρει κοντά στα δίχτυα της σύλληψης.

The Grand Seduction

Θα μπορούσες να το πεις και Banshees of Inisherin, αλλά στην πιο κωμική εκδοχή, λιγότερο gothic, περισσότερο αστείο. Κι αυτό γιατί ο Μπρένταν Γκλίσον ηγείται μιας κοινότητας σε ένα ψαροχώρι στην Ιρλανδία όπου έχουν έλλειψη από γιατρούς. Για την ακρίβεια, πάνε και φεύγουν άμεσα. Κι όταν εμφανίζεται ένας γιατρός που θα μπορούσε να τους βοηθάει, πείθει την κοινότητα να φτιάξουν μια ψεύτικη εικόνα της ζωής εκεί, να εξιδανικεύσουν το χωριό για να μην τον χάσουν.

Blood Father

Ταινία με Μελ Γκίμπσον να αναμετράται με την πχιότητα του Ertflix; Γίνεται και παραγίνεται, μιας και το Blood Father είναι ένα πολύ καλό action movie που όταν κυκλοφόρησε, το 2016, πέρασε στα ψιλά. Ο Γκίμπσον υποδύεται τον Τζον, τον πατέρα μιας κοπέλας που πυροβόλησε κατά λάθος τον σύντροφό της, ο οποίος ήταν ηγέτης ενός καρτέλ ναρκωτικών. Και τον σκοτώνει σε μια προσπάθεια να τον εκφοβίσει ενώ τραμπούκιζε την φίλη της.

Κι αυτή η πράξη εκλαμβάνεται ως μια πράξη βίας προς το καρτέλ, ως μια πράξη απειλής και εκβιασμού. Και γι’ αυτό στέλνονται δολοφόνοι να την σκοτώσουν. Ο Τζον λοιπόν, όντας πρώην κατάδικος και έχοντας άκρες με τον κόσμο της νύχτας, ξεκινάει έναν αγώνα προστασίας της κόρης του μέχρι να δει πώς θα σταματήσει το καρτέλ.

La Isla Minima

Από τα ωραιότερα δείγματα crime fiction του ισπανικού σινεμά, μια ταινία που συζητήθηκε πάρα πολύ το 2014 και γνώρισε αποθέωση και βρίσκεται στο Ertflix.

Δύο αστυνομικοί που έχουν μεγάλη αντιπαράθεση στην καριέρα τους, καλούνται να βάλουν κάτω τον εγωισμό τους και να συνεργαστούν για να βρουν έναν κατά συρροήν δολοφόνο που σε ένα χωριό στην Ισπανία, σκοτώνει νεαρά κορίτσια.

Κι είναι η εξαφάνιση δύο κοριτσιών που φέρνει την αστυνομία σε αυτόν τον βαλτότοπο λίγο έξω από τη Μαδρίτη, για να αρχίσει μια έρευνα που θα φέρει στην επιφάνεια ένα άσχημο περιστατικό από το παρελθόν του ενός ντετέκτιβ, ενώ στην υπόθεση των εξαφανίσεων εμπλέκονται ένας ντόπιος μεγαλογαιοκτήμονας με πολιτικές διασυνδέσεις, μια απεργία εργατών σε φάρμες και ο δολοφόνος.

Woman At War

Κωμωδία και Ισλανδία γίνεται; Ναι, με τον πιο αυστηρό τρόπο που χαρακτηρίζει αυτόν τον λαό. Σε αυτή την υπέροχη ταινία του 2018 από τον Μπένεντικτ Έρλινγκσον που βρίσκεται στο Ertflix, η Χαλντόρα Γκεϊρχαρεσντότιρ υποδύεται την Χάλα, μια γυναίκα στα 50 της που είναι ο μυστικός vigilante και τα βάζει με μια επιχείρηση αλουμινίου στην περιοχή, προσπαθώντας να σώσει το περιβάλλον.

Καταφέρνει πολλά χτυπήματα στο εργοστάσιο, αλλά έρχεται η στιγμή που θα πρέπει να βάλει το τόξο της στη ντουλάπα. Η Χάλα είχε κάνει αίτηση για να υιοθετήσει παιδί και έγινε δεκτή. Ένα κοριτσάκι στην Ουκρανία την περιμένει. Για να γίνει μαμά, πρέπει να σταματήσει τη μάχη. Έτσι, σχεδιάζει το κύκνειο άσμα της, μια τελευταία πράξη σαμποτάζ στο εργοστάσιο, πριν πάει να πάρει την κόρη της.