Το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ στον κόσμο, το «Φεστιβάλ των Καννών», στρώνει ξανά το κόκκινο χαλί για τον Μάιο του 2022 και γιορτάζει επίσης την 75η επέτειό του. Το φετινό πρόγραμμα είναι εμπλουτισμένο και καταρρίπτει την ανισότητα των δύο φύλων, καθώς ενδιαφέρουσες ταινίες έρχονται από 11 γυναίκες σκηνοθέτες.

Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία σε μερικούς από τους καλύτερους σκηνοθέτες της Ευρώπης να ανέλθουν στην κατηγορία Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας στα Όσκαρς. Δύο πρόσφατες υποψήφιες ταινίες για Όσκαρ, η δανέζικη κωμωδία-δράμα του Thomas Vinterberg, «Another Round», και το «The Worst Person in the World» του Joachim Trier, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στις Κάννες. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 28 Μαΐου 2022.

Οι ταινίες από το Φεστιβάλ των Καννών που ξεχωρίζουν

Silent Twins

H ανερχόμενη σκηνοθέτης, Agnieszka Smoczynka, σκηνοθετεί αυτή την παγκόσμια πρεμιέρα. Βασίζεται στο βιβλίο της δημοσιογράφου Marjorie Wallace, The Silent Twins, και εξερευνά τον παράξενο μυστικό κόσμο στον οποίο κατοικούσαν δύο δίδυμα. Η Letitia Wright και η Tamara Lawrance πρωταγωνιστούν ως οι πανομοιότυπες δίδυμες, Τζούνι και Τζένιφερ Γκίμπονς, που δεν μιλούσαν σε κανέναν παρά μόνο μεταξύ τους.

Έγραψαν μυθιστορήματα, τα οποία δεν έλαβαν την αναγνώριση που τους αρμόζει και θεωρήθηκαν «outsiders» στον τομέα της τέχνης. Και οι δύο γυναίκες εισήχθησαν στο νοσοκομείο Broadmoor, μετά από διάφορα εγκλήματα, όπως βανδαλισμό και εμπρησμό, όπου κρατήθηκαν για έντεκα χρόνια.

Crimes of the Future

Ο David Cronenberg σε σκηνοθεσία και σενάριο, φέρνει έναν μελλοντικό κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι πρέπει να προσαρμοστούν στον μετα-ανθρωπισμό. Η εξέλιξη επιταχύνεται, στα σώματα φυτρώνουν νέα όργανα και οι ανθρώπινες ταυτότητες βρίσκονται σε συνεχή αλλαγή. Πρόκειται για μια ταινία σωματικού τρόμου, η οποία έχει τον ίδιο τίτλο με μια ταινία του 1970 του Cronenberg , αλλά δεν είναι remake της.

Stars at Noon

Mια βασική εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, η Claire Denis, φέρνει μια ταινία με στοιχεία του The Year of Living Dangerously του Peter Weir. Βασικό θέμα είναι η αποικιακή αγωνία. Η Margaret Qualley και ο Joe Alwyn πρωταγωνιστούν ως δημοσιογράφος και επιχειρηματίας στη Νικαράγουα της δεκαετίας του 1980. Η ταινία, ένα ρομαντικό θρίλερ είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Denis Johnson.

Rodeo

Στην ταινία σε σκηνοθεσία της Lola Quivoron, η ανεξάρτητη Julia, την οποία υποδύεται η Julie Ledru, αφήνεται στο πάθος της για τις μοτοσικλέτες και τον κόσμο των αστικών «Rodeos» – απαγορευμένες συγκεντρώσεις όπου οι αναβάτες επιδεικνύουν τις μηχανές τους, κάνοντας τολμηρά κόλπα -. Πολλές σκηνές δράσης  συντονίζονται από τον Mathieu Lardot του Mission Impossible-Fallout.

Broker

Η πρώτη ταινία του Ιάπωνα, Hirokazu Kore-eda, στην Κορεάτικη γλώσσα, με τον Κορεάτη ηθοποιό, Song Kang-ho. Πρόκειται για ένα έντονο συναισθηματικό δράμα, βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία, για τα «παιδικά κουτιά» στα οποία κάποιοι άφηναν ανεπιθύμητα νεογέννητα.

https://www.youtube.com/watch?v=wVXd59cUvkc

Men

Μια ταινία τρόμου σε σενάριο και σκηνοθεσία του Alex Garland. Εκτυλίσσεται σε ένα ανατριχιαστικό αγγλικό επαρχιακό χωριό όπου όλοι οι άντρες έχουν μια περίεργη ομοιότητα μεταξύ τους. Εκεί μια νεαρή γυναίκα πηγαίνει μόνη της διακοπές μετά τον θάνατο του συζύγου της. Η Jessie Buckley και ο Rory Kinnear πρωταγωνιστούν.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Johnny Depp: Βρέθηκε ο αντικαταστάτης του ηθοποιού στους «Πειρατές της Καραϊβικής»

«Le Violon d’Ingres»: Το έργο του Man Ray έσπασε το ρεκόρ πώλησης φωτογραφίας με 12,4 εκατ. δολάρια

Oussekine: Η δολοφονία από δύο αστυνομικούς που συγκλόνισε την Γαλλία