Στην Ιαπωνία υπάρχει ένα δίκτυο σιδηροδρομικών γραμμών για γρήγορα ταξίδι που συνδέουν το Τόκιο με απομακρυσμένες περιοχές και ονομάζεται Shinkansen (Bullet Train). Στην ταινία που ανέβηκε 2η στο Netflix λίγα 24ωρα αφότου μπήκε στην πλατφόρμα, ένα τέτοιο τρένο αποκτά κυριολεκτική σημασία ονόματος και δεν είναι μόνο σφαίρα σε ταχύτητα, αλλά πέφτουν και πολλές σφαίρες σε διάφορα βαγόνια του όταν ο μυστικός πράκτορας «Πασχαλίτσα» (Μπραντ Πιτ) θα βρεθεί εν μέσω διεκδικήσεων από διάφορους του υποκόσμου, καθώς προσπαθεί να πάρει μια βαλίτσα.

Σε αυτό το τρένο επιβαίνει ο γιος ενός αρχιμαφιόζου της γιαπωνέζικης Γιακούζα που τον τρέμουν όλοι και ονομάζεται Λευκός Θάνατος, μαζί του δύο πληρωμένοι δολοφόνοι που έχουν αναλάβει να τον πάνε ζωντανό στον πατέρα του, ο Πασχαλίτσας, ο πατέρας του Γουατάρου που βρισκόταν στη δούλεψη του Λευκού Θανάτου και δέχτηκε παρ’ ολίγον μοιραία επίθεση και μερικοί ακόμα του υποκόσμου από διάφορες χώρες.

Κάθε ένας επιτελεί έναν ρόλο σε ένα σχέδιο που δεν γνωρίζει σε αυτή την ταινία στο Netflix, ένα σχέδιο που έχει κάνει ο Λευκός Θάνατος, αλλά ταυτόχρονα και ένας άλλος Άγνωστος Χ. Όλοι τους, ουσιαστικά, είναι πιόνια στο πλέγμα δύο συγκρουσιακών σχεδίων, χωρίς να το γνωρίζουν. Και όλοι τους συνδέονται με κάποιο τρόπο, με τις συνδέσεις να καταλήγουν στην επίθεση στον Γουατάρου και τον Λευκό Θάνατο.

Πήγε σφαίρα στο Νο2 του Netflix: Η ταινία με τον Μπραντ Πιτ θα σου κρατήσει το κέφι ψηλά παρά τη δευτερίλα

Το Bullet Train δε σου ζητάει πολλά, αρκεί να ανοίξεις το Netflix

Ο Πασχαλίτσας βρίσκεται στο στόχαστρο όλων στη διάρκεια αυτών των ωρών από το Τόκιο στο Κιότο, με πρώτους και καλύτερους τους δύο δολοφόνους που συνοδεύουν τον γιο του Λευκού Θανάτου, οι οποίοι βρίσκουν τον Γιο νεκρό και θεωρούν πως τον σκότωσε ο Πασχαλίτσας. Γι’ αυτό και δεν σταματάνε μέχρι να τον πιάσουν και να τον σκοτώσουν, ψάχνοντας κι ένα εναλλακτικό σχέδιο για να γλυτώσουν από τον Λευκό Θάνατο όταν θα έρθει η ώρα να παραδώσουν το «λάφυρό» τους, που έχει πεθάνει.

Πήγε σφαίρα στο Νο2 του Netflix: Η ταινία με τον Μπραντ Πιτ θα σου κρατήσει το κέφι ψηλά παρά τη δευτερίλα

Η δράση σε συνδυασμό με το χιούμορ είναι σε υψηλό επίπεδο στο Bullet Train στο Netflix, με τον Μπραντ Πιτ να εξυπηρετεί άψογα αυτόν τον συνδυασμό με τον σαρκασμό του, ενώ από κοντά και ο Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον με τον Μπράιαν Τάιρι-Χένρι στον ρόλο των «αδελφών» ασσασσίνων. Ίσως κι αυτό το διαρκές χιούμορ να είναι ο λόγος που σε κάποιους δεν άρεσε τόσο η ταινία. Αλλά είναι ένα πολύ ευχάριστο action comedy, έχει και 3-4 πολύ καλογυρισμένες σκηνές, ειδικά αυτή με τον Bad Bunny, με μόνο της ελάττωμα να είναι το κάπως «εύκολο» φινάλε της.

Το Bullet Train βρίσκεται στο Νο2 του Netflix, διαρκεί λίγο πάνω από 2 ώρες και δεν θέλει τίποτα περισσότερο από σένα παρά να βρεθείς απέναντι στην τηλεόραση και να απολαύσεις τον Μπραντ Πιτ.