Για έναν σκηνοθέτη όπως ο Κουέντιν Ταραντίνο, που έχει κάνει λίγες ταινίες ως σκηνοθέτης – ετοιμάζεται για την 10η και τελευταία του – το να συνεργάζεται 3η φορά με έναν ηθοποιό, μπορεί να θεωρηθεί και σχέση ερωτική καλλιτεχνική. Ο Μπραντ Πιτ έγινε μέρος του καλλιτεχνικού πάθους του Ταραντίνο για πρώτη φορά το 2009 με το Inglourious Basterds και πέρασαν 10 χρόνια για να βρεθούν ξανά, το 2019, στο Once Upon A Time In Hollywood.

Η 3η τους συνεργασία θα είναι, όπως φαίνεται, για την τελευταία σκηνοθετική παράσταση του Ταραντίνο, για το 10 το καλό και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ίσως δεν ξεφύγει από τον κόσμο του Once Upon A Time In Hollywood.

Τον περασμένο Μάιο, στις Κάννες, ο Ταραντίνο είχε δώσει στον γνωστό δημοσιογράφο του σινεμά, τον Μπαζ Μπαμιγκμπόγε, μερικές πληροφορίες για την τελευταία του ταινία. Σε αυτή θα επικεντρωθεί σε έναν κριτικό ταινιών ο οποίος ήταν άγνωστος μεταξύ αγνώστων και είχε καταλήξει να γράφει reviews σε περιοδικό πορνό περιεχομένου.

Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας και το στόρι της ταινίας έχουν αυτοβιογραφικά στοιχεία του Ταραντίνο, μιας και στα νιάτα του είχε δουλέψει για ένα διάστημα ως «γεμιστής» σε αυτόματους πωλητές, όπου τοποθετούσε πορνό περιοδικά και μάζευε τα νομίσματα.

Ο τίτλος της ταινίας είναι The Movie Critic και είναι τοποθετημένη η ιστορία χρονικά κάπου στο 1977. Περίπου 8 χρόνια μετά τις δολοφονίες της αίρεσης του Τσαρλς Μάνσον με θύμα την Σάρον Τέιτ και αρκετούς ακόμα.

Μπραντ Πιτ Κουέντιν Ταραντίνο τελευταία ταινία

Ποιοι θα είναι δίπλα στον Μπραντ Πιτ;

Στο Once Upon A Time In Hollywood η Τέιτ (Μάργκοτ Ρόμπι) δεν δολοφονείται, αλλά σκοτώνεται στη μάχη ο χαρακτήρας του ΝτιΚάπριο, ο Ρικ Ντάλτον. Εκείνος που διασώζεται είναι ο ρόλος του Μπραντ Πιτ, ο Κλιφ Μπουθ.

Ο Μπουθ είχε τον ρόλο του stunt double του Ντάλτον, αλλά μετά τον θάνατό του δεν είχε θέση στη βιομηχανία. Πώς θα συνδεθεί με το Rolling Thunder;

Σύμφωνα με το Deadline, ο Μπραντ Πιτ θα επανέλθει ως Μπουθ και θα είναι αυτός ο περίφημος κριτικός που γράφει τόσο αστεία reviews σε πορνό περιοδικό, γιατί ο Μπουθ είχε ως κρυφό πάθος στην ταινία, πέραν του να δέρνει καλά, το να βλέπει ταινίες και να μιλάει γι’ αυτές.

Ο Μπραντ Πιτ είχε πάρει Όσκαρ ως Κλιφ Μπουθ, ήταν φανταστικός στον ρόλο, ο ίδιος ο Ταραντίνο έχει πει πως γούσταρε τρελά το πώς ο Πιτ αποτύπωσε ακριβώς αυτό που είχε ο ίδιος στο μυαλό του, και επειδή έχουν μια φιλία πλέον οι δυο τους, δε θα μπορούσε να σκεφτεί καλύτερο κεντρικό ήρωα από τον Μπραντ Πιτ στην τελευταία του ταινία.

Σε ταινίες του Ταραντίνο έχουμε συνηθίσει να γίνεται παρέλαση τεράστιων ονομάτων, οπότε θα έχει ενδιαφέρον ποιοι θα πλαισιώσουν τον Μπραντ Πιτ και πόσους από τους σταθερούς του θα έχει στο Νο10 ο Ταραντίνο.