Κάθε τέλος του μήνα, αν κάνεις μια αναζήτηση, θα δεις ότι πάρα πολλές ιστοσελίδες έχουν γράψει άρθρα για τα όσα έρχονται στο Netflix το μήνα που ακολουθεί. Σπάνια θα δεις όμως τι φεύγει από την πλατφόρμα. Αυτό συμβαίνει γιατί τις περισσότερες φορές, οι ταινίες που αποχωρούν, δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο, δεν τράβηξαν. Για τον Ιούνιο δεν ισχύει αυτό όμως. Οι ταινίες που θα αποχωρήσουν από το Netflix στη διάρκεια του μήνα, είναι ταινίες που θα μπεις στην διαδικασία να τις δεις, αν δεν το είχες κάνει μέχρι σήμερα.

Στην αναζήτησή μας, βρήκαμε συνολικά 6 ταινιες που θα βγουν από την ταινιοθήκη. Οι ταινίες είναι πάντα αυτές που φεύγουν πιο εύκολα, σε σχέση με τις σειρές, γιατί ο κόσμος ψάχνει περισσότερο να δει σειρές στο Netflix. Η σειρά με τα χειρότερα νούμερα θέασης, προσφέρει περισσότερα από μια ταινία με σχετικά καλά νούμερα θέασης και ο λόγος είναι προφανής: στη μία περίπτωση έχουμε one off, στην άλλη υπάρχει δέσμευση για παραπάνω χρονικό διάστημα.

Από τις 6 ταινίες που ακολουθούν, οι δύο πρώτες είναι από αυτές που, αν δεν τις έχεις δει ποτέ μέχρι σήμερα, χάνεις. Το The Big Short του 2015 μάλιστα, αξίζει να το δεις και δεύτερη φορά γιατί είναι από τις ταινίες που αποκτούν διαφορετική εικόνα μετά από χρόνια, αφού άπτονται της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. Το 2015 που κυκλοφόρησε, η απόσταση ήταν μόλις 3 χρόνια από το φινάλε της κρίσης. Το 2024, είναι 12. Διαφορετική οπτική.

6 ταινίες που αποχωρούν από το Netflix τον Ιούνιο: Οι 2 must που φεύγουν άμεσα, οι 2 που αξίζει να δεις και οι 2 «νερόβραστες»

Η έτερη που βρίσκεται στις must, είναι το LA Confidential, με Ράσελ Κρόου, Κέβιν Σπέισι, Κιμ Μπέισινγκερ και Γκάι Πιρς, από το μακρινό 1997, που μας μεταφέρει στο Λος Άντζελες των 50s και την εγκληματικότητα που γεννάται μέσα στο αστυνομικό τμήμα, με αποτέλεσμα 3 ντετέκτιβ να καλούνται να αντιμετωπίσουν σωρεία ανθρωποκτονιών. Ίσως να είναι και η πιο must ταινία από όλες αυτές που φεύγουν από το Netflix για να δεις.

Ως προς τις άλλες 4 ταινίες που φεύγουν από το Netflix, οι δύο είναι καλές, θα τις δεις ευχάριστα, χωρίς όμως να πεις και το «ουάου», ενώ για τις άλλες δύο, αν δεν τις δεις, δεν θα χάσεις και κάτι το συγκλονιστικό. Δε θα χάσεις καν κάτι σχετικά καλό, για να είματε ειλικρινείς.

Τι «πετάει» το Netflix τον Ιούνιο

The Big Short

Πότε φεύγει: 9 Ιουνίου

LA Confidential

Πότε φεύγει: 14 Ιουνίου

Ambulance

Πότε φεύγει: 16 Ιουνίου

Mortal Engines

Πότε φεύγει: 30 Ιουνίου

Ella Enchanted

Πότε φεύγει: 14 Ιουνίου

Morbius

Πότε φεύγει: 30 Ιουνίου