Ειλικρινά δεν το περιμέναμε πως τόσο σύντομα θα ολοκληρωνόταν ο λεγόμενος Πόλεμος Των Streaming Άστρων. Δεν πρέπει να κράτησε πάνω από μια 3ετια το διαγκωνίζειν των Netflix, Disney+, Amazon Prime, Apple TV+, HBO+ και εδώ και περίπου έναν χρόνο, έχουμε έναν κυρίαρχο παίκτη, ο οποίος μοιράζει ψωμάκι στην υπόλοιπη αγορά για να έχουν κάτι κι αυτοί.

Το Netflix, ενώ βρισκόταν πριν από 18 μήνες σε μια φάση κρίσης, με πτώση στους συνδρομητές και τα έσοδα, έκανε κινήσεις που αποδείχτηκαν καίριες, παρόλο που όταν τις ακούσαμε, πιστέψαμε ότι θα υπάρξει εμβάθυνση της κρίσης, τελικά έγινε το ανάποδο. Το τέλος του διαμοιρασμού κωδικών δούλεψε, τα πακέτα με διαφημίσεις δούλεψαν και, την ώρα που ο ανταγωνισμός υπέκυπτε στις άστοχες κινήσεις, το Netflix εδραίωνε την κυριαρχία του.

Κακά τα ψέματα, δε μπορείς να τα βάλεις με μια συνήθεια εγκατεστημένη στο DNA των ανθρώπων του σήμερα. Πολλοί ανοίγουν το Netflix απλά για να παίζει ως background ή για να δικαιολογήσουν την ανανέωση της συνδρομής τους.

Πλέον, εδώ και καιρό, όχι απλά το Netflix κυριαρχεί, αλλά είναι και ένα εργαλείο για τις άλλες πλατφόρμες για να βγάλουν χρήματα. Πώς; Μα πουλώντας του το content τους. Ένα content που στη δική τους πλατφόρμα δεν είναι ελκυστικό τόσο για να κάνει κάποιος συνδρομή, αλλά στο Netflix δεν κοστίζει απολύτως τίποτα στον συνδρομητή.

Αυτό ήταν το λάθος. Πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να πάρουν τους συνδρομητές του Αδάμ των streaming. Όταν κάποιος έχει ήδη κάπου συνδρομή, πια, βαριέται να μπει στη διαδικασία να την διακόψει για να αναζητήσει άλλη επιλογή. Θέλει να έχει μια σταθερά. Οπότε, ακόμα κι αν του αρέσει να έχει όλες τις ταινίες Marvel, προτιμά να τις έχει σε μια πλατφόρμα που ήδη πληρώνει.

Η ταινία που μόλις ανέβηκε στο Netflix, είναι η απόδειξη πως τίποτα δε θα σταματήσει την κυριαρχία του - Και πάει καρφί για Νο1

DC και Marvel επιστρέφουν στο Netflix

Μεγαλύτερη απόδειξη για το πώς το Netflix είναι ο βασικός παίκτης στην παρτίδα και μοιράζει και τα φύλλα, είναι η ταινία που ανέβηκε χθες στην πλατφόρμα. Ο λόγος για το Batman του Ματ Ριβς με τον Ρόμπερτ Πάτινσον που κυκλοφόρησε το 2022. Μια ταινία DC, άρα ανήκει στη Warner Bros., άρα η πλατφόρμα για να το δει κανείς, θα ήταν το HBO+. Ή ο συνεργάτης του HBO σε κάθε αγορά.

Τελικά, το The Batman θα πάρει πολύ περισσότερες προβολές στο Netflix, όντας, ούτως ή άλλως, και μια καλή ταινία που ίσως να αποτελεί και την αρχή για μια νέα εποχή στο DC Universe, μετά και το τέλος των αρχικών υπερηρώων της Justice League.

Η ταινία που μόλις ανέβηκε στο Netflix, είναι η απόδειξη πως τίποτα δε θα σταματήσει την κυριαρχία του - Και πάει καρφί για Νο1

Ο Πάτινσον ήταν αρκετά καλός ως Batman, ο Κόλιν Φάρελ τόσο καλός ως Πιγκουίνος ώστε να έχουμε και spin-off σειρά, η Ζόε Κράβιτζ όχι τόσο καλή ως Catwoman, ο Πολ Ντέινο εξαίρετος ως Riddler και ο Μπάρι Κίον άφησε υποσχέσεις ως Joker, παρόλο που δεν τον είδαμε, παρά μόνο τον ακούσαμε.

Είναι μια ταινία που θα βρεθεί σίγουρα και σύντομα στο Νο1 στο top-10 ταινιών, οπότε αυτό το ΣΚ είναι μια καλή ευκαιρία να την δεις.

Με το The Batman σφραγίζεται η επιστροφή σε μια περίοδο πριν το 2018, όταν το Netflix ήταν ο κόμβος παρουσίας όλου του περιεχομένου, είχε υλικό από Marvel και DC και προσέφερε όλο το πακέτο.