Φρέσκια 5άδα αυτήν την εβδομάδα στη λίστα με τις πιο δημοφιλείς ταινίες του Netflix. Καμία από τις 5 της περασμένης εβδομάδας δεν συνεχίζει το ίδιο ψηλά. Άλλες έκαναν τον κύκλο τους, άλλες τις έφαγε η μαρμάγκα.

Κάτι μας λέει ότι την προσεχή εβδομάδα, δύσκολα θα μιλάμε ξανά για κάποια από τις κάτωθι ταινίες, αλλά ας μην είμαστε αρνητικοί. Ας δώσουμε μια ευκαιρία κι έπειτα, γούστα είναι αυτά. Πρέπει κάποιος να δει για να είναι σίγουρος, να σχηματίσει δική του άποψη.

Netflix: Οι ταινίες της πρώτης 5άδας

Wingwomen

Από τη Γαλλία έρχεται και τι μας φέρνει το φρέσκο Νο1 της λίστας του Netflix; Μία ταινία που δεν υποκρίνεται πως είναι κάτι περισσότερο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα: Ανάλαφρη και διασκεδαστική. Wannabe «Άγγελοι του Τσάρλι» για να αποκτήσετε μια πιο ξεκάθαρη ιδέα.

Έχει, αναμφίβολα, τις αστείες στιγμές της, τίποτα πάντως που θα θυμάστε μετά από καιρό – μην τα παραλέμε δηλαδή, δεν κάνει.  Η σκηνοθέτης και πρωταγωνίστρια Μελανί Λοράν (θα τη θυμάστε ίσως από το Inglourious Basterds), προσπαθεί να δείξει πως δεν υστερεί το γαλλικό σινεμά σε σχέση με το Χόλιγουντ, έστω πως δεν απέχει και τόσο πολύ.

Η δικιά μας Αντέλ Εξαρχόπουλος και η Ιζαμπέλ Αντζανί δείχνουν να το διασκεδάζουν και αυτό είναι κάτι, δεν είναι; Για το φινάλε πάλι, δεν λέμε πολλά, spoiler alert. Έχει προκαλέσει συζήτηση, πάντως.

Locked In

Μυστήριο και ερωτισμός συνταιριάζουν σε αυτό το θρίλερ, που πάντως δεν αξιοποιεί το potential του αποτυγχάνοντας να το πάει κάπου (πολύ) καλύτερα. H Φάμκε Γιάνσεν υποδύεται μια πρώην σταρ του Χόλιγουντ που μετά από ένα ατύχημα που εμπλέκεται βρίσκεται σε καταστάσεις που δεν μπορεί να ελέγξει.

Ποιος είναι το θύμα, ποιος ο κακός; Το κουβάρι είναι μπλεγμένο. Και δυστυχώς για την ταινία αυτή του Netflix δεν ξεμπλέκει με τέτοιο τρόπο ώστε να πούμε «ναι, ρε φίλε». Κάθε άλλο.

Pain Hustlers

Να μια πικρά επίκαιρη ταινία, based on a true story μάλιστα. Με την έννοια πως μας παρουσιάζει τη σκληρή πραγματικότητα των οπιοειδών φαρμακων στην Αμερική, των παυσίπονων δηλαδή στα οποία ήταν εθισμένος ο Μάθιου Πέρι, κάτι που κλόνισε ανεπανόρθωτα την υγεία του όπως έδειξε ο θάνατός του. Το πώς κάποιες φαρμακευτικές, μπρος στο βωμό του κέρδους, χαντάκωσαν χιλιάδες ανθρώπους.

Η εκθαμβωτική Έμιλι Μπλαντ ξεχωρίζει από ένα γενικώς καλό καστ, με τον Κρις Έβανς να τη σιγοντάρει πολύ καλά. Οι κριτικοί το έχουν θάψει το Pain Hustlers, πολύ σκληρούς τους βρίσκουμε. Ήταν Νο1 μες την εβδομάδα και αν μας ρωτάτε, από τις τρέχουσες ταινίες της 5άδας του Netflix, εκεί έπρεπε ακόμα να βρίσκεται.

Netflix

War

Δεν θα σας κρυφτούμε ούτε θα προσπαθήσουμε να το προσεγγίσουμε μέσω άλλης οδού. Παίζουν Τζέισον Στέιθαμ και Τζετ Λι. Κι αυτό μας αρκεί για να σας πούμε να δείτε το War. Ή για να το ξαναδείτε, δεν είναι καινούρια ταινία, του 2007 είναι.

Εννοείται βέβαια ότι πρώτα ξέρετε ακριβώς πού… μπλέκετε. Σε μια action movie και τα «ρέστα» κατάσταση, με σεναριακές ανατροπές και ξεκάθαρη στόχευση για το πού θέλει να πάει. Δεν είναι πάντα δεδομένο. Δεν είναι αριστούργημα, έτη φωτός από αυτό, αλλά δεν θα σπαταλήσει και το χρόνο σας. Αν, επιμένουμε, είστε φαν του είδους πατήσε play στο Netflix.

Netflix

Never Back Down

Λίγο δύσκολο να μην αναφέρει κανείς το Karate Kid όταν προσεγγίζει το γυρισμένο το 2008, Never Back Down. Όχι προφανώς επειδή συγκρίνονται ως ταινίες, αλλά επειδή η δεύτερη έχει επηρεαστεί τα μέγιστα από το έπος των 80s.

Θα το λέγαμε, επίσης, ένα τρόπον τινά Fight Club για εφήβους. Θα λέγαμε επίσης πως είναι μια φάση «κάπου σε έχω ξαναδεί εσένα». Η πρωτοτυπία δεν είναι το φόρτε της ταινίας, γενικώς τα δυνατά σημεία – παράδοξο ίσως αν σκεφτούμε πως καταπιάνεται με πολεμικές τέχνες.

Netflix