Η νέα ταινία του Ντένις Βιλενέβ, «Dune: Part Two», θα κυκλοφορήσει στις 3 Νοεμβρίου στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ και όπως έχει καταστεί σαφές, το δεύτερο μέρος εξελίσσεται σε μια πολεμική ιστορία γεμάτη δράση. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, Ντενί Βιλνέβ, τα πάντα είναι καινούρια. Από τα πλατό, μέχρι την παραγωγή. Έκανε γνωστό, μάλιστα, ότι το 40% του πρώτου φιλμ γυριστηκε σε σύστημα Imax, ενώ το δεύτερο στο 100%. 

Λίγες ώρες πριν, κυκλοφόρησε και το πρώτο trailer της ταινίας. Στο δεύτερο μέρος, ο Πολ Ατρίδης συνεργάζεται με την Τσάνι και τους Φρέμεν για να εκδικηθεί εκείνους που κατέστρεψαν την οικογένειά του. Βλέπουμε τον Ατρίδη να καβαλάει την πλάτη ενός τεράστιου σκουληκιού της άμμου στις ερήμους του Αράκις. 

«Στην πρώτη ταινία, ο Πολ Ατρίδης είναι μαθητής… εδώ τον βλέπουμε να γίνεται πραγματικός ηγέτης», δήλωσε ο Τιμοτέ Σαλαμέ στο συνέδριο CinemaCon.

Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη ταινία από το 2021, ο Πολ Ατρίδης (Τίμοθι Σαλαμέ) αγωνίζονταν στον Αράκις, τον πιο επικίνδυνο και πιο αμμώδη πλανήτη του σύμπαντος, για να εξασφαλίσει το μέλλον της οικογένειάς του και των ανθρώπων του καθώς υπήρχε έξαρση των δυνάμεων του κακού. 

Το τρέιλερ του «Dune: Part 2» παρουσιάζει επίσης τους νεοεισερχόμενους Λέα Σεϊντού και τη Μπενέ Γκεσερίτ, ανάμεσα σε άλλους. Στο καστ επιστρέφουν μαζί με τον Σάλαμε και τη Ζεντάγια οι Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Χαβιέ Μπαρδέμ, Τζος Μπρόλιν, Στέλλαν Σκάρσγκαρντ και Ντέιβ Μπατίστα. 

Για να φρεσκάρουμε και λίγο τη μνήμη, η ταινία επιστημονικής φαντασίας του Ντενί Βιλνέβ που βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Φρανκ Χέρμπερτ, προτάθηκε για 10 Όσκαρ και κέρδισε έξι.

Να πέσει το trailer: