Σε μια μεγάλη απάτη τείνει να εξελιχθεί η ιστορία που παρουσιάστηκε μέσα από την ταινία «Blind Side» ως αληθινή, και κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2009. Η ταινία βασίστηκε στο βιβλίο «The Blind Side: Evolution of a Game» του Μάικλ Λιούις, όπου αφηγείται την ιστορία του Μάικλ Όερ, που υπήρξε αμυντικός της ομάδας Baltimore Ravens της Εθνικής Ομοσπονδίας Αμερικανικού Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ιστορία, ο Μάικλ Όερ υιοθετήθηκε από ένα πλούσιο ζευγάρι λευκών και μεταμορφώθηκε σε έναν σταρ αθλητή κολεγίου. Η ταινία ενέπνευσε πολύ κόσμο, ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, αλλά χάρισε τελικά στην Σάντρα Μπούλοκ βραβείο Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Όμως τώρα τα δεδομένα αλλάζουν και όπως όλα δείχνουν κρύβεται κάτι σκοτεινό από πίσω.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μάικλ Όερ κατέθεσε μήνυση εις βάρος των δύο ανθρώπων που παρουσιάζονται ως γονείς του, ισχυριζόμενος πως δεν υιοθετήθηκε ποτέ. Στην πραγματικότητα, τονίζει, πως εξαπατήθηκε. Με βάση την ιστορία, στην ηλικία των 7 ετών, αναγκάστηκε να χωρίσει με τη ναρκομανή μητέρα του και έκτοτε να αλλάξει συνεχώς ανάδοχες οικογένειες, από τις οποίες το έσκαγε.

Στην πορεία, όντας άστεγος, κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση σε ένα χριστιανικό σχολείο. Εκεί γνώρισε την Λι Αν Τούι και τον Κόλινς Τούι, οι οποίοι τελικά τον υιοθέτησαν και του πρόσφεραν μια καλύτερη ζωή.

Μάικλ Όερ

Η εκδοχή του Μάικλ Όερ που δεν συνάδει με την ταινία

Κι ενώ όλα τα παραπάνω παρουσιάζονται στην ταινία, προκαλώντας συγκίνηση για όλα όσα έζησε ο Μάικλ Όερ, η δική του εκδοχή φαίνεται να είναι εντελώς διαφορετική. Όπως αναφέρεται στην μήνυση των 26 σελίδων, οι Τούι ξεγέλασαν τον Όερ αφού πριν δύο δεκαετίες του είπαν ψέματα πως θα τον υιοθετούσαν και τον έβαλαν να υπογράψει χαρτιά κηδεμονίας.

Επί της ουσίας, το ζευγάρι θα ήταν υπεύθυνο για οτιδήποτε αφορούσε οικονομικές και προσωπικές υποθέσεις του. «Ο Μάικλ Όερ ανακάλυψε αυτό το ψέμα προς μεγάλη του θλίψη, τον Φεβρουάριο του 2023, όταν έμαθε ότι η νομική κηδεμονία για την οποία είχε δώσει τη συγκατάθεσή του, νομίζοντας ότι έτσι θα γινόταν επίσημα μέλος της οικογένειας Τούι, στην πραγματικότητα δεν του παρείχε καμία οικογενειακή σχέση με εκείνους» αναφέρει το δικαστικό έγγραφο που κατέθεσαν οι δικηγόροι του στο δικαστήριο.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η οικογένεια Τούι δεν έκανε ποτέ τις νομικές ενέργειες που έπρεπε, ενώ τα έγγραφα για την κηδεμονία κατατέθηκαν λίγους μήνες μετά τα 18α του γενέθλια. Το ζευγάρι δεν τον ενημέρωσε ποτέ πως για τις λεπτομέρειες αυτής της επιτροπείας στην οποία συναίνεσε και που τους έδινε το δικαίωμα να ελέγχουν τα συμβόλαιά του.

Μάικλ Όερ

Ο 37χρονος πλέον, Μάικλ Όερ, θέλει να βάλει τέλος στην επιτροπεία, αφού τονίζει πως τον ξεγέλασαν, και να γίνει μια πλήρης καταγραφή των εσόδων της οικογένειας από την εκμετάλλευση του ονόματός του, μιας και δεν έχει λάβει καθόλου χρήματα από την ιστορία του.

Όσον αφορά τους Τούι, δηλώνουν θλιμμένοι από τους ισχυρισμούς του Όερ, ενώ δηλώνουν πως πριν την μήνυση, ο ίδιος προσπαθησε να τους εκβιάσει με την αρνητική δημοσιότητα, ζητώντας τους 15 εκατομμύρια δολάρια.

Το που κρύβεται η αλήθεια και που το ψέμα θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη, ωστόσο έχει ήδη προκαλέσει η εξέλιξη αυτή διχασμό στα social media, με ορισμένους να γράφουν πως η Σάντρα Μπούλοκ πρέπει να δώσει πίσω το βραβείο Όσκαρ