Έγινε πρωτοσέλιδο πριν από τρία χρόνια, όταν αποκάλυψε τα σχέδιά του να γυρίσει την πρώτη ταινία στο διάστημα. Και ο Τομ Κρουζ παρέμεινε προσηλωμένος στο να τα πραγματοποιήσει. «Δουλεύουμε πυρετωδώς πάνω σε αυτό και θα δούμε πού θα φτάσουμε», δήλωσε ο ίδιος στην πρεμιέρα της ταινίας «Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One», στη Νέα Υόρκη.

Η επερχόμενη ταινία έχει προϋπολογισμό 200 εκατ. δολάρια και υποστηρίζεται από τη Universal, ωστόσο δεν έχει καθοριστεί ακόμη η ημερομηνία έναρξης της παραγωγής, εξήγησε ο Τομ Κρουζ.

Tom Cruise

Από το 2020 ο Τομ Κρουζ σχεδιάζει την ταινία

Το 2020, η NASA επιβεβαίωσε ότι ο διάσημος ηθοποιός εργαζόταν σε ένα σχέδιο για τα γυρίσματα μιας ταινίας στο διάστημα, πάνω στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα λάβει βοήθεια από τη Space X του Ελον Μασκ. Αν πάρει το «πράσινο φως», η παραγωγή θα είναι η πρώτη περιπετειώδης ταινία δράσης που θα γυριστεί στο διάστημα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με τον Τομ Κρουζ για μια ταινία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό», δήλωσε ο Jim Bridenstine της NASA στο Twitter. «Χρειαζόμαστε δημοφιλή μέσα ενημέρωσης για να εμπνεύσουμε μια νέα γενιά μηχανικών και επιστημόνων για να κάνουμε πραγματικότητα τα φιλόδοξα σχέδια της NASA».

Τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο 57χρονος Doug Liman, ο οποίος συνεργάστηκε με τον ηθοποιό στην ταινία «The Edge of Tomorrow».