Δεν θα το λέγαμε σούπερ, αλλά σε σχέση με το τι (δεν) βλέπαμε τον τελευταίο καιρό, οι πιο δημοφιλείς ταινίες του Netflix αυτήν την εποχή έχουν ένα κάτι παραπάνω επί συνόλω. Το να βλέπονται οι 3 από τις 5 δεν είναι δα και τόσο σύνηθες…

Σε ένα top 5 Netflix αρκετά αλλαγμένο σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, να σπεύσουμε να επισημάνουμε. Μόνο το Νο2 ήταν και πριν από 7 μέρες «εκεί». Καταναλώνονται γρήγορα τα πράγματα στην κορυφαία υπηρεσία streaming παγκοσμίως.

Ψυχρός Πόλεμος, ιταλικό νουάρ και ένα classic: Οι ταινίες που βλέπουν όλοι στο Netflix αυτήν την εποχή

Netflix: Το top 5 ταινιών αυτήν την εποχή

#1 The Courier (Ο Κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου)

Ιστορική κατασκοπευτική περιπέτεια με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς. Από αυτές που βλέπεις με γνήσιο ενδιαφέρον. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία ενός Βρετανού επιχειρηματία που συμφώνησε να λειτουργήσει ως σύνδεσμος της ΜΙ6 στη Σοβιετική Ένωση, όπου, μαζί με έναν Ρώσο αξιωματούχο, μετέφεραν πληροφορίες στη Δύση για το σοβιετικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Θα μπορούσε να είχε περισσότερη ένταση, να μην είναι τόσο ψυχρή ως παρουσίαση και προσέγγιση (λες και επηρεάστηκε από τον Ψυχρό Πόλεμο που περιγράφει); Θα μπορούσε. Δεν παύει όμως να είναι ένα καλό Νο1 για το Netflix. Ειδικά αν το πάμε συγκριτικά με άλλα που έχουμε δει κατά καιρούς να φτάνουν ως εκεί.

#2 Mother of the Bride

Μπρουκ Σιλντς μπροστάρισσα σε μια rom com από αυτές που τόσο αγαπάει το κοινό (ή μήπως ο αλγόριθμος;) του Netflix. Έχει όλα όσα περιμένει να δει κανείς από κάτι τέτοιο, οπότε αν είσαι φαν του είδους, click. Την περασμένη εβδομάδα ήταν στην κορυφή, τώρα ένα… κλικ πιο κάτω.

#3 Mercy

Το 4,6 στο Imdb σου δείχνει τι πρέπει να κάνεις με το Νο3 του Netflix αυτήν την εποχή: Να μείνεις μακριά του!

Πάντως το story πάει ως εξής: Μια πρώην στρατιωτικός γιατρός καλείται να χρησιμοποιήσει όσες γνώσεις επιβίωσης και στρατηγικής έχει, ενώ μέλη της ιρλανδικής μαφίας μπουκάρουν στο νοσοκομείο που δουλεύει και παίρνουν έναν αγαπημένο της για όμηρο.

#4 Adagio

Μια ταινία από Ιταλία μεριά με αρκετές καλές κριτικές στο Νο4 του Netflix. Ένα αστικό νεό-νουάρ για όσους αρέσκονται σε αφηγήσεις που συνδυάζουν ένταση, ρυθμό και γραμμικότητα.

Ατμοσφαιρικό και σκοτεινό, κερδίζει το θεατή με την ισορροπία που βρίσκει στο τι θέλει να πει και πώς επιλέγει να το κάνει. Σκληρό, ωμό και ρεαλιστικό, δεν ωραιοποιεί, μήτε φιλτράρει.

#5 The Hours (Οι Ώρες)

Ένα Νο5 στο Netflix με όλα τα χαρακτηριστικά ενός Νο1. Μέριλ Στριπ, Νικόλ Κίντμαν και Τζούλιαν Μουρ συνθέτουν μια μαγική ερμηνευτικά τριάδα που «κεντάει» επί της οθόνης.

Έκανε μεγάλο ντόρο το 2002 όταν βγήκε και μετά από 22 χρόνια δεν έχει χάσει τίποτα από την ισχύ της ως κινηματογραφική εμπειρία.

Όσο για την πλοκή; Ιδού: Τρεις γυναίκες προσπαθούν με κάθε τρόπο να δώσουν νόημα στη ζωή τους. Κάθε μια ζει σε διαφορετικό τόπο και χρόνο. Όλες όμως κατατρύχονται από τους ίδιους πόθους.

Οι ιστορίες μπλέκονται μεταξύ τους, ώσπου οι γυναίκες να καταλήξουν με επώδυνο τρόπο στην αυτογνωσία.