Είναι μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες στο υπόλοιπο του 2024. Την τελευταία εβδομάδα, αυτή η ταινία ανέβασε πολύ το στάτους της στον θάλαμο αναμονής, διότι το Vanity Fair κυκλοφόρησε αποκλειστικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα και ο μη στρέιτ πληθυσμός ξετρελάθηκε με τα μπούτια και τα μπράτσα του πρωταγωνιστή.

Ο Πολ Μεσκάλ ήταν ούτως ή άλλως ένα αντικείμενο του πόθου και χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πιο σέξι ηθοποιούς, μετά από αυτή την ταινία, τον Μονομάχο 2 δηλαδή, προβλέπουμε πως θα ανέβει πολλά επίπεδα πιο πάνω και θα είναι μια περίπτωση ακαταμάχητου. Διόλου τυχαία χρήση επιθέτου για έναν Gladiator.

Το πρώτο trailer για την πιο συζητημένη ταινία των τελευταίων ημερών γεννά μεγάλες προσδοκίες

Στο sequel της ταινίας του 2000, ο Ρίντλεϊ Σκοτ αφήνει ένα μονοπάτι σύνδεσης του τότε με το τώρα μέσω της Κόνι Νίλσεν, την οποία βλέπουμε στο trailer να δίνει έναν σταυρό που κρατούσε ο Μάξιμους, ο Μονομάχος του Ράσελ Κρόου στην πρώτη ταινία.

Στο πρώτο trailer που κυκλοφόρησε για το Μονομάχος 2, βλέπουμε σκηνές που αγγίζουν το επικό, με μια αρένα στο Κολοσσαίο να γεμίζει με νερό και να γίνεται μια λίμνη με γαλέρες, μέσα στις οποίες οι αιχμάλωτοι καλούνται να βγουν νικητές σε έναν αγώνα επιβίωσης. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει ο Λούκιος, με τον υποτελή του αυτοκράτορα Μακρίνους (Ντενζέλ Ουάσινγκτον), να βλέπει σε εκείνον το όπλο του για να καταλύσει τη Ρώμη και να αποδυναμώσει τον αυτοκράτορα Γκέτα (Τζόσεφ Κουίν).

«Έχεις κάτι που σε κάνει ξεχωριστό και ανίκητο: οργή», λέει στον Λούκιο και του υπόσχεται πως θα έχει την ευκαιρία του να αντιμετωπίσει τον στρατηγό των ρωμαϊκών λεγεώνων, τον Μάρκο Ακάκιο (Πέδρο Πασκάλ), με στόχο να πάρει εκδίκηση για τη νεκρή οικογένειά του και να δώσει δύναμη στον λαό της Ρώμης για να αντισταθεί.

Ο Πέδρο Πασκάλ είπε πριν μέρες ότι ο Πολ Μεσκάλ έγινε θηρίο για τις ανάγκες της ταινίας και πως δε θα ήθελε να τα βάλει ξανά μαζί του γιατί ήταν μια επίπονη μάχη. Παρ’ όλα αυτά, προσέφερε ένα κέρασμα στο κοινό με την ανάρτηση που έκανε την Κυριακή και είπε ένα «Μολών Λαβέ» στα αγγλικά με βραβείο τον Πολ.

Αυτό πάντως που μας ανησυχεί με την ταινία, είναι ότι τελευταία ο Ρίντλεϊ Σκοτ δεν μας έχει πολυϊκανοποιήσει, με τελευταίο δείγμα του τον Ναπολέοντα με τον Χοακίν Φοίνιξ, που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, ίσως με περισσότερη ευθύνη του Χοακίν.

Ας ελπίσουμε το Μονομάχος 2 να είναι ως ταινία όπως ακριβώς μας οδηγεί το trailer να πιστέψουμε και να φανταστούμε.