Δεν έχει κοπάσει ακόμα ο απόηχος από τη Eurovision και η Μαρίνα Σάττι λειτουργεί σαν τον σέρφερ. Την ώρα που είναι πάνω από το κύμα, ετοιμάζεται για να δαμάσει και το επόμενο και να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ.

Έτσι, ένα 24ωρο μετά την επιστροφή της από το Μάλμε, η Μαρίνα Σάττι ανακοίνωσε στο Instagram την κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ, με 7 τραγούδια, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το single Tucutum που είχε κυκλοφορήσει πριν από αρκετούς μήνες και φυσικά το Zari. Το άλμπουμ μάλιστα κυκλοφόρησε τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Παράλληλα, ετοιμάζεται για τη μεγάλη συναυλία που θα δώσει στην Τεχνόπολη στις 26 Ιουνίου, ενώ ενδεχομένως να προκύψουν 1-2 ακόμα συναυλίες.

Θα είναι όμως με φειδώ, καθότι η Μαρίνα συμμετέχει στην παράσταση Ικέτιδες που έχει γράψει ο Αισχύλος, που είναι παραγωγής του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, με τις πρόβες για την ίδια να έχουν ήδη αρχίσει. Η παράσταση μάλιστα θα βρεθεί στην Επίδαυρο τον Αύγουστο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με τη Μαρίνα Σάττι να είναι η σολίστ.

Ξεκινά άμεσα πρόβες η Μαρίνα Σάττι

Στο έργο (που είναι το πρώτο και το μοναδικό που έχει διασωθεί από την τετραλογία του Αισχύλου «Δαναΐδες») πρωταγωνιστεί ένα συλλογικό γυναικείο πρόσωπο: ο Χορός των πενήντα Δαναΐδων που, μαζί με τον πατέρα τους Δαναό εγκαταλείπουν τη Λιβύη και την Αίγυπτο και ζητούν άσυλο στην πόλη του Άργους. Σαν την προγόνισσά τους την Ιώ, που η Ήρα καταδίωκε ανελέητα στέλνοντάς της μια ενοχλητική βοϊδόμυγα, τον «οίστρο», για να τη βασανίζει, οι Δαναΐδες πασχίζουν τώρα να ξεφύγουν από τους πενήντα γιους του Αιγύπτου που απαιτούν να τις παντρευτούν με τη βία.

Η παράσταση ενώνει λυτρωτικά τις φωνές των αρχαίων ηρωίδων με εκείνες των σημερινών, μέσα από έναν εντυπωσιακό Χορό πενήντα νέων γυναικών, με προεξάρχουσες στο λόγο τη Λένα Παπαληγούρα και τη Λουκία Μιχαλοπούλου (στους ρόλους της Υπερμνήστρας και της Αμυμώνης αντίστοιχα) και στο τραγούδι τη Μαρίνα Σάττι, που ξεκινά πρόβες αμέσως μετά την επιστροφή της από την Eurovision.

Μάλιστα, η Μαρίνα Σάττι συμμετέχει στην παράσταση μαζί με την χορωδία που η ίδια έφτιαξε, τις Chóres, στις οποίες προστίθενται νέες ηθοποιοί-σπουδάστριες της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης και χορεύτριες-ακροβάτισσες της ομάδας «Και όμως κινείται» με κορυφαία τη Χριστίνα Σουγιουλτζή. Στον ανδρικό ρόλο του Πελασγού, βασιλιά του προελληνικού πελασγικού φύλου (που πιστεύεται ότι υπήρξε μητρογραμμικό), η Λυδία Κονιόρδου. Τις δύο μορφές της πατριαρχικής εξουσίας ενσαρκώνουν ο Άκης Σακελλαρίου και ο Γιάννης Τσορτέκης.

Ο μύθος θέτει το ζήτημα της ταυτότητας και της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία, εξιστορώντας παράλληλα το χρονικό της εγκατάστασης και της επικράτησης του ελληνικού φύλου στη χώρα των Πελασγών, των λεγόμενων «Προελλήνων».

Οι Δαναΐδες Ικέτιδες μιλούν για τις ανάγκες που οδηγούν τους ανθρώπους να ξεριζωθούν από τη γη τους, την άγρια μοίρα του πρόσφυγα, την αξία της δικαιοσύνης, τις αρχές της δημοκρατίας. Πάνω απ’ όλα όμως μιλούν για τον αγώνα της Γυναίκας ενάντια στον Άνδρα που με τη βία ζητά να της επιβληθεί.

Συντελεστές Παράστασης

Μετάφραση Ιωάννης Γρυπάρης /Επεξεργασία κειμένου και δραματουργίας – Σκηνοθεσία Μαριάννα Κάλμπαρη

Σκηνικά – Κοστούμια Χριστίνα Κάλμπαρη / Μουσική σύνθεση Χαράλαμπος Γωγιός / Χορογραφία Χριστίνα Σουγιουλτζή

Σχεδιασμός φωτισμών Στέλλα Κάλτσου / Βοηθός σκηνοθέτιδας Μαριλένα Μόσχου / Βοηθοί σκηνογράφου-ενδυματολόγου Κυριακή Φόρτη, Κατερίνα Κυρτάτου / Μουσική διδασκαλία Ειρήνη Πατσέα, Σιμέλα Εμμανουηλίδου

Συντονισμός παραγωγής CHÓRES Βερονίκη Κρικώνη / Διεύθυνση παραγωγής Μαρίνα Γαβριηλίδου

Παίζουν (αλφαβητικά) Λυδία Κονιόρδου (Πελασγός), Λουκία Μιχαλοπούλου (Αμυμώνη), Λένα Παπαληγούρα (Υπερμνήστρα), Άρης Σακελλαρίου (Δαναός), Γιάννης Τσορτέκης (Αιγύπτιος Κήρυκας)

Σολίστ Μαρίνα Σάττι

Κορυφαία χορεύτρια Χριστίνα Σουγιουλτζή

Κορυφαίες CHÓRES (αλφαβητικά) Ελένη Βασιλάκη, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, Γιώτα Δημητρακοπούλου, Φανή Λύκου, Ιόνυ Μοσχοβάκου, Δάφνη Παγουλάτου, Ελένη Πούλιου, Ελίνα Σταμοπούλου, Δανάη Στεργίου, Νικολάια Τριανταφύλλου

Κορυφαίες Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης (αλφαβητικά) Νεφέλη Δοδοπούλου, Μυρτώ Καπώλη, Ρένια Κρητικού, Άννα Μωρόγιαννη / Συμπαραγωγή Θέατρο του Νέου Κόσμου – Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

* Photo: Instagram/Μαρίνα Σάττι