Εάν θες να μπεις στον κόσμο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, η ομάδα RMS MATAROA βρίσκεται στο Θέατρο Τέχνης και σε περιμένει να ταξιδέψετε μαζί στις σαιξπηρικές ιστορίες με μια πρωτότυπη «φάρσα». Ακολουθώντας την πορεία των εμφανίσεων του Φάλσταφ στα έργα «Ερρίκος ΙV», πρώτο και δεύτερο μέρος, «Ερρίκος V» και «Οι Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ», επιχειρεί μια νέα αφήγηση της σαιξπηρικής ιστορίας που παραμερίζει το επικό και αναζητά το βαθιά ανθρώπινο.

Ο τρόπος που η ομόδα RMS MATAROA έχει προσεγγίσει τα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ είναι εύθυμος και πρωτότυπος καθώς προσπαθούν να τα «παντρεύουν» με την σύγχρονη εποχή.

Η υπόθεση

Ο Φάλσταφ και ο πρίγκιπας Χάρρυ, διάδοχος του αγγλικού θρόνου, ζουν σαν κλέφτες κόντρα στους κανόνες του παλατιού, σπαταλώντας χρόνο και χρήμα στα καπηλειά του Ουίνδσορ. Η ανέμελη ζωή τους σταματά όταν ξεσπά νέα εμφύλια διαμάχη που απειλεί τον θρόνο του πατέρα του Ερρίκου. Οι δρόμοι τους χωρίζουν μόλις σημάνουν οι καμπάνες του πεπρωμένου και οδηγήσουν τον έναν στον θρόνο και τον άλλο στο θάνατο.

Ο εκρηκτικός και αμετροεπής Φάλσταφ, ένας από τους πιο αγαπημένους κωμικούς χαρακτήρες των σαιξπηρικών έργων, γίνεται ο μίτος για να οδηγηθούμε στο λαβύρινθο της ανθρώπινης ύπαρξης. Εμβαθύνοντας στα ψυχικά χαρακτηριστικά και συμπεριφορές που τον κάνουν ταυτόχρονα ευχάριστο και απεχθή, ρήτορα και φαφλατά, κακότροπο και ευσυγκίνητο, αναζητάμε να κατανοήσουμε την πραγματική φύση του ανθρώπου. Ο Φάλσταφ γίνεται καθρέφτης του εαυτού μας και τολμά να πει δυνατά τις μύχιες σκέψεις μας, εκείνες που φροντίζουμε να κρύψουμε στο πλαίσιο της συνύπαρξης. Μέσα από τον παιγνιώδη χαρακτήρα της φάρσας επιχειρούμε να συνθέσουμε ένα σύγχρονο σκηνικό συμβάν, απαλλαγμένο από φοβίες και δογματισμούς.

Σκηνοθεσία: Μάνος Βαβαδάκης

Δραματουργία/Απόδοση: RMS MATAROA

Σκηνικά/Κοστούμια: Τζίνα Ηλιοπούλου, Λίνα Σταυροπούλου

Φωτισμοί: Μαριέττα Παυλάκη

Μουσική σύνθεση: Γιάννης Νιάρρος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Καλιάννα Γιγουρτσή

Φωτογραφίες/Τρέιλερ: Στέλιος Παπαρδέλας

Παίζουν: Μάνος Βαβαδάκης, Χαρά – Μάτα Γιαννάτου, Κατερίνα Ζησούδη, Ελίνα Ρίζου, Κωνσταντίνος Πλεμμένος

Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα

Τηλέφωνα ταμείου: 2103222464 και 2103236732

Προπώληση εισιτηρίων εδώ.