Για να λέμε την αλήθεια, για κάποιον που διαβάζει 365 μέρες το χρόνο, το διάβασμα στην παραλία δεν διαφέρει από το διάβασμα με το καλοριφέρ αγκαλιά ή με την ομπρέλα ανά χείρας. Όταν μπεις στο κόσμο του βιβλίου και καταλάβεις ότι δεν μπορεί να ζήσεις χωρίς αυτό, καμία εποχή δεν σε προτρέπει ή δεν σε αποδιώχνει από το διάβασμα.

Είτε βρίσκεσαι σε κάποιο ωραίο νησί κάτω από μια ομπρέλα παραλίας, είτε έχεις μείνει πίσω στην Αθήνα και πηγαινοέρχεσαι στις υποχρεώσεις σου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η καλύτερη συντροφιά είναι μία! Το βιβλίο… Για εσένα που λατρεύεις λοιπόν τα βιβλία σε κάθε εποχή και θαυμάζεις το μυαλό των συγγραφέων είμαι εδώ να σου προτείνω 5 ρομαντικά διηγήματα που θα σε ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι. Γιατί αυτά είναι που πραγματικά θα ξεχωρίσουν και θα μείνουν χαραγμένα μέσα σου, διότι θυμίζουν πως η αγάπη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου.

βιβλίο
  1. Το ημερολόγιο – Νίκολας Σπαρκς

Όλοι ξέρουμε αυτή την ιστορία είτε από την ταινία που κυκλοφόρησε το 2004 είτε από το κλασσικό μυθιστόρημα του Νίκολας Σπαρκς που κυκλοφόρησε το 1996. Λόγω και της επιτυχημένης κινηματογραφικής του διασκευής (με πρωταγωνιστές τους Ράιαν Γκόσλινγκ και Ρέιτσελ Μακάνταμς), ακόμα αποτελεί το πιο αγαπημένο έργο του συγγραφέα και ίσως το γνωστότερο ακόμα και στους αναγνώστες που δεν προτιμούν το ρομαντικό μυθιστόρημα.

Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης που αφηγείται ένας ηλικιωμένος άντρας (ο ίδιος ο πρωταγωνιστής) στη γυναίκα του, που πάσχει από Αλτσχάιμερ.

Βρες το βιβλίο εδώ.

ημερολόγιο

2. Ο κήπος με τις μουριές – Καίτη Οικονόμου

Η Λίνα γνώριζε τον Νίκο από τότε που θυμόταν τον εαυτό της. Τα σπίτια τους ήταν δίπλα δίπλα και ο Νίκος, που την περνούσε εννιά χρόνια, ήταν ο μεγάλος της φίλος, ο μυστικοσύμβουλος και ο μέντοράς της. Κι αργότερα, στην εφηβεία, ήταν ο άντρας που τη μύησε στον έρωτα. Στα δεκαοχτώ της όμως ο Νίκος έκανε την καρδιά της χίλια κομμάτια – την εγκατέλειψε, αν και ήξερε ότι περίμενε το παιδί του. Στη διαδικασία της βίαιης ενηλικίωσής της η Λίνα έμελλε να ζήσει κι άλλες τραγωδίες οικονομικές καταστροφές και θανάτους αγαπημένων προσώπων, που την άφησαν ολομόναχη στον κόσμο, χωρίς πόρους, χωρίς δουλειά, μ’ ένα μωρό στην αγκαλιά. Εφτά χρόνια αργότερα, αφού κατάφερε να σταθεί στα πόδια της με χίλιους κόπους και θυσίες, μπήκε στη ζωή της ένας καινούργιος έρωτας, που έριξε βάλσαμο στην πληγωμένη της καρδιά. Και τότε γύρισε ο Νίκος, γεμάτος απαιτήσεις.

Βρες το βιβλίο εδώ.

κήπος μουριές

3. Αρχίζει με εμάς – Κόλιν Χούβερ

Πριν Τελειώσει με εμάς, ξεκίνησε με τον Άτλας… Η Κόλιν Χούβερ αφηγείται την πολυαναμενόμενη ιστορία του Άτλας και της Λίλι, που ξεκινάει αμέσως μετά το τέλος του μοναδικού Τελειώνει με εμάς. Η Λίλι και ο πρώην σύζυγός της, ο Ράιλ, έχουν μόλις αρχίσει να προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα μετά το διαζύγιό τους και στην κοινή ανατροφή της κόρης τους, όταν η Λίλι συναντά απρόσμενα τον πρώτο της έρωτα, τον Άτλας. Έχουν περάσει δύο χρόνια από το διαζύγιό της και η Λίλι νιώθει για πρώτη φορά έτοιμη να ερωτευτεί ξανά. Όλα δείχνουν πως ο χρόνος είναι με το μέρος τους. Χωρίς δεύτερες σκέψεις, δέχεται όταν ο Άτλας της ζητάει να βγουν ραντεβού. O ενθουσιασμός της δεν κρατάει πολύ, καθώς, παρόλο που με τον Ράιλ έχουν χωρίσει, νιώθει ακόμα την ανάσα του πάνω της. Ο Ράιλ εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της ζωής της και να επιμένει να βρίσκεται σε αυτή. Και με βεβαιότητα δεν θέλει τον Άτλας στη ζωή της πρώην γυναίκας και της κόρης του. Η συγγραφέας πραγματεύεται δύσκολα και επίκαιρα θέματα με ρομαντική τρυφερότητα, συναισθηματική ευφυΐα, αλλά και ειλικρίνεια.

Βρες το βιβλίο εδώ.

Αρχίζει με εμάς

4. Το κορίτσι που άφησες πίσω – Τζότζο Μόις

Το 1916, ο Γάλλος ζωγράφος Εντουάρ Λεφέβρ αφήνει την πολυαγαπημένη του Σοφί για να πολεμήσει στο Μέτωπο. Προτού φύγει, όμως, ζωγραφίζει ένα μοναδικό πορτρέτο της, το οποίο η Σοφί φυλάει σαν κόρη οφθαλμού. Όταν η μικρή της πόλη πέφτει στα χέρια των Γερμανών, το πορτρέτο θα συγκινήσει τον Γερμανό διοικητή Κατοχής και θα γίνει η αιτία η κοπέλα να ρισκάρει τα πάντα -οικογένεια, υπόληψη, ακόμα και την ίδια της τη ζωή- σε μια ύστατη ελπίδα να ξαναδεί τον αγαπημένο της μια τελευταία φορά.

Σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, το ίδιο αυτό πορτρέτο δωρίζεται στη Λιβ από τον σύζυγό της, λίγο πριν από τον αιφνίδιο θάνατό του. Η ομορφιά του της θυμίζει τον λίγο καιρό που έζησαν μαζί. Όταν, όμως, θα αποκαλυφθεί η σκοτεινή ιστορία του πίνακα, η Λιβ θα κινδυνεύσει να χάσει τη μοναδική σπίθα αγάπης που ένιωσε από τη μέρα που έχασε τον άντρα της. Δύο νέες γυναίκες τις χωρίζει ένας αιώνας, τις ενώνει η αποφασιστικότητά τους να παλέψουν γι’ αυτό που αγαπούν περισσότερο, όποιο κι αν είναι το κόστος.

βιβλίο - κορίτσι άφησες πίσω

5. Η επιδίωξη της ευτυχίας – Τζοάννα Λίντσεϊ

Αναρωτήθηκες ποτέ αν υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά; Η Μελίσα ΜακΓκρέγκορ έπαψε να αμφιβάλλει από τη στιγμή που το βλέμμα της συνάντησε τον Λίνκολν Ρος Μπαρνέτ. Όλα ξεκινούν με την υπόσχεση μιας μεγάλης περιπέτειας. Η Μελίσα ΜακΓκρέγκορ θα αποδράσει από τις ερημιές της Σκοτίας και θα καταλήξει στην κεντρική σκηνή του Λονδίνου. Εκεί τα συναισθήματα που θα γεννηθούν είναι πρωτόγνωρα. Και για τους δύο.

Λίγες λέξεις ήταν αρκετές. Και για τους δύο. Η Μελίσα βαδίζει στη σεζόν με έναν και μοναδικό στόχο: να γίνει η σύζυγος του Λίνκολν. Ο Λίνκολν δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα ερωτευόταν με τόση ένταση. Κι όμως έχει συμβεί. Έχει βρει τον έρωτα στο πρόσωπο της Μελίσα. Τι ήταν αυτό που τους κρατούσε σε απόσταση; Ποια εμπόδια και ποιους κινδύνους είναι αποφασισμένοι να ξεπεράσουν προκειμένου να είναι μαζί;

Βρες το βιβλίο εδώ.

επιδίωξη ευτυχίας