Μια συγκλονιστική φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο και απεικονίζει τη στιγμή που ένας 13χρονος από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, δολοφονεί τη μητέρα του με μαχαίρι, την ώρα που κοιμάται κι ενώ δίπλα βρίσκεται σε κούνια η μόλις δύο εβδομάδων αδερφή του.

Ο Ντέρεκ Ρόζα είναι ο νεαρός μαθητής που στα μέσα του Οκτώβρη δολοφόνησε τη μητέρα του και κάλεσε τις αρχές λέγοντας «μόλις σκότωσα τη μητέρα μου». Η New York Post δημοσίευσε φωτογραφίες που ουσιαστικά είναι καρέ από το baby monitor που παρακολουθούσε το νεογέννητο και η μία εξ αυτών ανατριχιάζει.

Στην πρώτη φαίνεται η μητέρα που έχει στο κρεβάτι την κορούλα της την ώρα που το ρολόι στην κάμερα δείχνει 22.23.

μαχαίρι

Στη δεύτερη, στις 23.00 το βράδυ, η Ιρίνα Γκαρσία έχει πλέον κοιμηθεί και το μωρό βρίσκεται στην κούνια. Ο Ρόζα στέκεται από πάνω της και δευτερόλεπτα μετά τη μαχαιρώνει μέχρι θανάτου, ενώ ακολουθεί το τηλεφώνημά του στο 911 που είναι η γραμμή έκτακτης ανάγκης.

μαχαίρι, δολο

Σε μια τρίτη φωτογραφία, ο Ρόζα βγάζει σέλφι που στέλνει σε φίλο του. Το χέρι του έχει πάνω αίματα και προφανώς η φωτογραφία είναι τραβηγμένη αμέσως μετά τη δολοφονία.

Ο δράστης αν και ανήλικος, θα δικαστεί ως ενήλικας και βέβαια κινδυνεύει με πολύ πιο αυστηρές ποινές. Συγγενείς του, πάντως, καθώς και ο βιολογικός του πατέρας ζητούν να δικαστεί ως ανήλικος και να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατριός του έλειπε από το σπίτι για επαγγελματικές υποχρεώσεις το βράδυ που έγινε η δολοφονία, όπως επίσης και ότι ο Ρόζα δεν πείραξε καθόλου την αδελφή του.