Η αμερικανική κυβέρνηση ασκεί έντονες πιέσεις για την απελευθέρωση του δημοσιογράφου της εφημερίδας Wall Street Journal που κρατείται στην Ρωσία, και παρακολουθεί στενά την προφυλάκιση του, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Πιέζουμε σκληρά από τη στιγμή που μάθαμε ότι ο δημοσιογράφος κρατείται» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι συνέλαβε τον Ίβαν Γκερσκόβιτς με την κατηγορία ότι συνέλεγε πληροφορίες για μια εταιρεία της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, οι οποίες συνιστούν κρατικό απόρρητο.

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν «έντονα, σθεναρά, στενά» την κράτησή του, δήλωσε ο Κίρμπι.

«Θα κάνουμε ότι μπορούμε για φέρουμε τον Ίβαν στο σπίτι του και τον Πολ Γουίλαν», δήλωσε ο Κίρμπι, αναφερόμενος στον Αμερικανό πρώην πεζοναύτη που εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών στη Ρωσία με την κατηγορία της διενέργειας κατασκοπείας, την οποία ο ίδιος και οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται. «Δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα χρειαστεί σκληρή δουλειά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα την αποφύγουμε».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ