Απόφαση σταθμό έλαβε δικαστήριο στο Τέξας των ΗΠΑ καθώς επιδίκασε το αστρονομικό ποσό του 1,2 δισ. δολαρίων σε μια γυναίκα που είχε καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της για revenge porn.

Σύμφωνα με το BBC, η ιστορία των δύο ξεκινά από το 2016 όταν και άρχισαν να βγαίνουν. Παρέμειναν ζευγάρι ως το 2021, όταν το θύμα ζήτησε να χωρίσουν, κάτι που ο θύτης δεν μπόρεσε να αποδεχθεί. Άρχισε έτσι να την απειλεί και τελικά διέρρευσε προσωπικές της φωτογραφίες στο διαδίκτυο, ενώ έστειλε κάποιες και στην οικογένειά της, ενώ στην ίδια απέστειλε ένα μήνυμα που έγραφε:

«Θα περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου προσπαθώντας και αποτυγχάνοντας να σβήσεις το πρόσωπό σου από το ίντερνετ. Όλοι όσοι θα συναντάς, θα ακούν την ιστορία και θα ψάχνουν. Καλό κυνήγι».

Οι δικηγόροι της γυναίκας αξίωσαν ως αποζημίωση 100 εκατ. δολάρια αλλά το δικαστήριο είχε διαφορετική άποψη ως προς το ύψος της.

Με την ετυμηγορία του, ο δράστης καλείται να καταβάλει στο θύμα 200 εκατ. δολάρια για ψυχική οδύνη, καθώς και ακόμα 1 δισεκατομμύριο δολάρια ως «υποδειγματική αποζημίωση».