Είχε μια πολύ καλή ζωή και τα ρίσκαρε όλα. Αποφάσισε να μιλήσει γνωρίζοντας τις συνέπειες και σήμερα, παρότι ήδη 10 χρόνια εξόριστος, ο Έντουαρντ Σνόουντεν δηλώνει ότι δεν μετανιώνει για τίποτα.

Με αφορμή την επέτειο από τις αποκαλύψεις του σχετικά με τις παρακολουθήσεις από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ο Σνόουντεν παραχώρησε συνέντευξη και μεταξύ άλλων προειδοποίησε τους… πάντες, τονίζοντας ότι τα νέα μέσα και οι νέες τεχνολογίες διευκολύνουν σήμερα κατά πολύ τις παρακολουθήσεις και «κάνουν τις δυνατότητες που είχαν οι κυβερνήσεις το 2013 να μοιάζουν με παιδικό παιχνίδι».

«Εμπιστευτήκαμε την κυβέρνηση να μην μας κάνει κακό. Αλλά το έκανε. Εμπιστευτήκαμε τις εταιρείες τεχνολογίας να μην μας εκμεταλλευτούν. Αλλά το έκαναν. Αυτό θα συμβεί ξανά, γιατί αυτή είναι η φύση της εξουσίας» υποστήριξε και αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του για τη δράση της NSA τόνισε:

«Δεν μετανιώνω για τίποτα. Πρέπει να πω ότι η ιδέα ότι μετά τις αποκαλύψεις το 2013 θα υπήρχαν ουράνια τόξα και μονόκεροι την επόμενη μέρα δεν είναι ρεαλιστική. Όλο αυτό είναι μια διαρκής διαδικασία και θα πρέπει να εργαζόμαστε συνεχώς για το υπόλοιπο της ζωής μας»

Ο Σνόουντεν βρίσκεται εξόριστος στη Ρωσία από το 2013 μετά τη φυγή του από το Χονγκ Κονγκ, όπου παρέδωσε δεκάδες χιλιάδες άκρως απόρρητα έγγραφα σε δημοσιογράφους.