Μια από τις πιο γνωστές stand up comedians στην Αργεντινή, γνωστή για τις μιμήσεις σημαντικών προσωπικοτήτων, είναι η Φατίμα Φλόρες, σύντροφος του νέου προέδρου της χώρας Χαβιέρ Μιλέι, η εκλογή του οποίου αποτέλεσε έκπληξη τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και εκτός συνόρων.

Ο Χαβιέρ Μιλέι, φιλελεύθερος, αντίθετος με τις αμβλώσεις και άνθρωπος που έχει χαρακτηρίσει τον πάπα Φραγκίσκο π…νας γιο, γνώρισε πριν από περίπου έναν χρόνο τη Φλόρες σε μια εκπομπή της Mirtha Legrand, εκ των σημαντικότερων παρουσιαστών της αργεντίνικης τηλεόρασης. Σύμφωνα με το CNN, η σχέση τους έγινε γνωστό μόλις φέτος τον Αύγουστο, με τη Φλόρες να δηλώνει ότι «όλα έγιναν σιγά σιγά, ακολουθούσαμε ο ένας τον άλλον στο Instagram, αρχίσαμε να μιλάμε διαδικτυακά και συνδεθήκαμε».

Η Mαρία Εουχένια Φλόρες, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε το 1981 στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες. Ξεκίνησε την καλλιτεχνική της καριέρα στα 17 ως χορεύτρια και στη συνέχεια μετακόμισε για τρία χρόνια στο Περού, μια απόφαση που βοήθησε πολύ στην εξέλιξή της.

Φατίμα Φλόρες, Χαβιέρ Μιλέι, stand up comedian

Όπως η ίδια έχει πει, η σπίθα για να ξεκινήσει τις μιμήσεις δόθηκε από τον πρώην σύζυγό της Νορμπέρτο Μάρκος. Πριν από περίπου 20 χρόνια, σε ένα από τα πρώτα τους ραντεβού, η Φλόρες μιμήθηκε μια Περουβιανή που του έδωσε ένα φιλί κι εκείνος της είπε ότι έχει ταλέντο και πρέπει να το εκμεταλλευτεί. Στη συνέχεια ανέλαβε εκπρόσωπός της και τη βοήθησε πολύ στο να εξελιχθεί καλλιτεχνικά.

Η εποχή, όμως, που απογειώθηκε ήρθε το 2009. Αιτία η μίμηση της τότε προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ, που της χάρισε αναγνωρισιμότητα και δημοφιλία.