Δύο νεκροί καταγράφονται στις ΗΠΑ την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα, αφού σφοδρές καταιγίδες έπληξαν τα ανατολικά, τη Δευτέρα.

Οι καταιγίδες, οι σφοδροί άνεμοι και το χαλάζι σάρωσαν σχεδόν ολόκληρη την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, από την Αλαμπάμα μέχρι τη Νέα Υόρκη, όπου εκδόθηκαν έκτακτα δελτία για εκατομμύρια ανθρώπους από τη μετεωρολογική υπηρεσία, που έκανε λόγο για κίνδυνο να δημιουργηθούν ανεμοστρόβιλοι.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (National Weather Service, NWS) προέβλεψε «μέτριο κίνδυνο» να εκδηλωθούν επικίνδυνες καταιγίδες, με ριπές ανέμου που θα μπορούσαν να υπερβούν τα 128 χλμ/ώρα.

Στην Αλαμπάμα, ένας άνδρας 28 ετών έχασε τη ζωή του καθώς επλήγη από κεραυνό στο χώρο στάθμευσης βιομηχανικού πάρκου, μετέδωσε τοπικός σταθμός του δικτύου ABC.

Στη Νότια Καρολίνα, ένας 15χρονος σκοτώθηκε από πτώση δένδρου μπροστά στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς του, σύμφωνα με τοπικό σταθμό του CBS.

Το βράδυ της Δευτέρας, περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι είχαν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση στην ανατολική ακτή, σύμφωνα με τον ιστότοπο poweroutage.us.

Περισσότερες από 1.700 πτήσεις ματαιώθηκαν στις ΗΠΑ και περισσότερες από 8.000 είχαν καθυστερήσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Στην Ουάσινγκτον, οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έστειλαν τους εργαζομένους τους στα σπίτια τους στις 15:00, λόγω της πρόγνωσης για καταιγίδες.

Η κακοκαιρία σημειώθηκε σε μεγάλο τμήμα του νότου των Ηνωμένων Πολιτειών, κυρίως στο Τέξας, τη Λουιζιάνα και τη Φλόριντα, όπου είχαν εκδοθεί προειδοποιήσεις για καύσωνα με θερμοκρασίες μέχρι 42 βαθμούς Κελσίου μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κλιματική αλλαγή έχει αυξήσει την ένταση και τη συχνότητα των ακραίων μετεωρολογικών φαινομένων στον κόσμο.

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter