Η δηλητηρίαση του Στίβεντ Έντουαρν Ράιλι Τζούνιορ, στις ΗΠΑ, από την 47χρονη σύντροφό του, Τέα Κενόγιερ, φέρεται να έγινε με χημικό που χρησιμοπείται για αντιψυκτικό το οποίο του έβαλε στο φαγητό, μια ημέρα πριν ο 51χρονος συναντηθεί με τον «δικηγόρο» που θα τον ενημέρωνε για κληρονομιά ύψους 30 εκατ. δολαρίων.

Ο 21χρονος γιο του θύματος, Ράιαν όμως, αποκάλυψε ότι τελικά η «κληρονομιά» ήταν… μια απάτη.

Λίγες ώρες αφού εκείνος έμαθε ότι ήταν δικαιούχος κληρονομίας καταγράφηκε η δολοφονία του από την 47χρονη σύζυγό του. Ο ίδιος είχε λάβει ένα e-mail από έναν άτομο που ισχυρίστηκε ότι είναι δικηγόρος ενός άγνωστου μακρινού συγγενή και το οποίο του ζήτησε να συναντηθούν σε αεροδρόμιο προκειμένου να υπογράψουν τα χαρτία της δήθεν κληρονομιάς.

Ο γιός του ισχυρίζεται πως ο Στίβεντ Έντουαρν Ράιλι Τζούνιορ, σχεδίαζε να αγοράσει οικόπεδα, ορισμένα από τα οποία θα έδινε στα δύο παιδιά του, και στη συνέχεια ήθελε να ανοίξει κατάστημα με είδη αυτοκινήτου. Η εκτίμηση του 21χρονου είναι ότι η Κενόγιερ είχε, επίσης, πιστέψει την απάτη και αυτό ήταν το κίνητρό της για να τον δολοφονήσει. «Δεν ήταν πολύ χαρούμενοι και ο πατέρας μου εδώ και καιρό σκεφτόταν να την παρατήσει. Δεν είχε δουλέψει ποτέ και ήταν σαν βδέλλα. Βαριόταν πάντα και δεν έκανε τίποτα», λέει ο νεαρός στον Τύπο των ΗΠΑ.

Ο Ράιλι άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε μια ημέρα μετά τη δηλητήριασή του, με την αρχική εκτίμηση να είναι ότι ο θάνατος του προκλήθηκε από καρδιακή ανακοπή αλλά τη νεκροψία να δείχνει ότι είχε πέσει θύμα δηλητηρίασης.

Οι αστυνομικοί που έψαξαν το σπίτι του ζευγαριού βρήκαν ένα μπουκάλι μέσα στο οποίο ήταν το αντιψυκτικό με το οποίο έγινε η δηλητηρίαση ενώ ίχνη της ουσίας βρέθηκαν σε ένα μπουκάλι μπύρας και ένα πλαστικό ποτήρι που ανακαλύφθηκαν στο γκαράζ.