Τουλάχιστον 200.000 ανήλικοι δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση από ιερωμένους στην Ισπανία, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής για την εγκληματικότητα εις βάρος παιδιών στους κόλπους της Καθολικής εκκλησίας στην Ισπανία, ο αριθμός μπορεί να είναι και μεγαλύτερος.

Στην έκθεση δεν αναφέρονται ακριβείς αριθμοί, ωστόσο περιλαμβάνεται μια δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος αυτής της επιτροπής, μεταξύ περισσότερων από 8.000 ατόμων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τουλάχιστον το 0,6% του ενήλικου πληθυσμού της Ισπανίας αναφέρουν πως δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση από ιερωμένο όταν ήταν ανήλικοι.

Βατικανό: Επίσκοπος παραιτήθηκε έπειτα από ερωτικό πάρτι που οργάνωσε ιερέας

Λίγες ημέρες πριν, ένας επίσκοπος παραιτήθηκε όταν ένας ιερέας οργάνωσε ερωτικό πάρτι στην ενορία του στην Πολωνία.

Το Βατικανό ανακοίνωσε επίσημα την παραίτηση του Πολωνού επισκόπου μετά το σκάνδαλο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας με όργιο σε ενορία.

Η ανακοίνωση του Βατικανού αναφέρει λακωνικά ότι «ο Άγιος Πατέρας αποδέχτηκε την παραίτηση» του Γκρέγκορς Κάζακ από την επισκοπή του Σοσνόβιετς, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους.

Τα πολωνικά Μέσα Ενημέρωσης υπενθύμισαν ωστόσο το σκάνδαλο που ξέσπασε τον Σεπτέμβριο στην Ντάμπροβα Γκόρνιτσα, μια ενορία της επισκοπής του Σοσνόβιετς, όπου ένας από τους ιερείς οργάνωσε ένα όργιο, προσκαλώντας και έναν σεξεργάτη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε επειδή ο προσκεκλημένος έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια της βραδιάς και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες αναγκάστηκαν να καλέσουν τις πρώτες βοήθειες.

Τα πολωνικά Μέσα Ενημέρωσης υπενθύμισαν επίσης δύο συμβάντα που σημειώθηκαν στην ίδια επισκοπή.

Στην πρώτη περίπτωση, ο διευθυντής μιας ιερατικής σχολής συνελήφθη σε ένα γκέι κλαμπ ενώ στη δεύτερη ένας 46χρονος ιερέας σκότωσε έναν διάκο, κατά 20 χρόνια νεότερό του και κατόπιν αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές του τρένου.

Ο Κάζακ χειροτονήθηκε επίσκοπος το 1989 και ήταν επικεφαλής της επισκοπής του Σοσνόβιετς από το 2009.

Με πληροφορίες από AFP