Την ώρα που ενημέρωνε το τηλεοπτικό κοινό, ακούστηκαν σειρήνες και άρχισαν να πέφτουν ρουκέτες.

Ωστόσο, η απεσταλμένη της ΕΡΤ, μαζί με τον εικονολήπτη Κάρλο Ρούβιο και την ηχολήπτρια Παναγιώτα Δερβισιώτη, συνέχισαν να περιγράφουν όσα ζουν. «Σειρήνες σειρήνες» ακούγεται να λέει η δημοσιογράφος, και λίγο αργότερα αναφέρει: «Δεν έχουμε καταφύγιο, θα μπούμε μέσα στο δωμάτιο των παιδιών».

Ο εικονολήπτης, μάλιστα, λίγο πριν μπει στο δωμάτιο προσπαθεί να τραβήξει κάποια πλάνα από τις ρουκέτες.

Την ίδια ώρα, η απεσταλμένη της ΕΡΤ στο Ισραήλ Αλεξία Καλαϊτζή βρισκόταν στον τόπο της τραγωδίας στο κιμπούτς Κφαρ Αζά, όπου συνέβησαν θηριωδίες.

Ένοπλοι εισέβαλαν στην κοινότητα και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως εναντίον των αμάχων. Άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά των ενόπλων της Χαμάς, παρά το ότι προσπαθούσαν να προστατευτούν πίσω από τα αυτοκίνητα και τα κτίρια.

Περισσότερες από 12 ώρες πέρασαν μέχρι οι πρώτες ισραηλινές δυνάμεις να φτάσουν στο σημείο, ενώ μέχρι χθες το πρωί δεν μπορούσαν να μπουν στο κιμπούτς, καθώς πολλοί από τους ενόπλους της Χαμάς κρύβονταν στα χωράφια.

Εξάλλου, η οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκτόξευση πυραύλων ακριβείας κατά του Ισραήλ, λέγοντας ότι είναι απάντηση σε ισραηλινές επιθέσεις αυτή την εβδομάδα, που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις από τους μαχητές της.