Συνελήφθη στη Γερμανία ο Φιλίπο Τουρέτα, ως ύποπτος για τη δολοφονία της 22χρονης Τζούλια Τσεκετίν, πρώην σύντροφου του, η σορός της οποίας εντοπίστηκε σε  λίμνη της Περιφέρειας Φριούλι – Βενέτσια στην Ιταλία, μετά από συνεχείς έρευνες. Η κοπέλα είχε εξαφανιστεί εδώ και μια εβδομάδα, το ίδιο και ο Τουρέτα, που καταζητείτο.

Υπενθυμίζεται πως οι έρευνες έγιναν με την μέγιστη προσοχή αλλά και κάτω από έντονη ανησυχία, καθώς ένας μάρτυρας είπε πως ήταν μπροστά σε έναν καυγά, με τη νεαρή να φωνάζει και να μπαίνει στο αυτοκίνητο του 22χρονου παρά τη θέλησή της. Λίγο αργότερα, στη βιομηχανική περιοχή του Φοσό βρέθηκαν διάφορες κηλίδες αίματος. Στην ίδια περιοχή κάμερες είδαν το αυτοκίνητο του νεαρού, όπως και το σήμα του κινητού του τηλεφώνου.

Στις 15/11 μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα του Βιγκονόβο η οικογένεια της Τσεκετίν για να συμβάλλει με στοιχεία χρήσιμα για τις έρευνες.

Από τα πρώτα στοιχεία προέκυπτε πως ο Τουρέττα ήταν πολύ κτητικό άτομο, ζηλιάρης, που εκβίαζε συναισθηματικά την Τσεκετίν και που φαινόταν ευτυχισμένος μόνο όταν ήταν μαζί της. Μάλιστα, η θεία της 22χρονης δήλωσε πως ο νεαρός «δεν ήταν χαρούμενος που η Τζούλια θα αποφοιτούσε στις 16/11 γιατί φοβόταν ότι μπορεί να απομακρυνθεί από αυτόν», δεδομένου πως η κοπέλα ήθελε να μεταβεί σε άλλη πόλη για σπουδές.

Πηγή φωτογραφίας: Pixabay