Τζιλ Μπάιντεν, Μελάνια Τραμπ, Μισέλ Ομπάμα, Λόρα Μπους και Χίλαρι Κλίντον. Δεν έλειψε καμία από τις πέντε πιο πρόσφατες Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ από την κηδεία της Ροζαλίν Κάρτερ.

Η αυτοβιογράφος και φεμινίστρια Κάρτερ η οποία απεβίωσε στις 19 Νοεμβρίου, είχε τον ίδιο ρόλο από το 1977 ως το 1981, όταν πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο σύζυγός της, Τζίμι Κάρτερ. Στην τελετή που έγινε στην Ατλάντα, την τίμησαν με την παρουσία τους οι σύζυγοι των πέντε πιο πρόσφαρων προέδρων, αλλά και πλήθος πολιτικών και διασημοτήτων.

«Όταν η οικογένειά μας βρισκόταν στον Λευκό Οίκο, κάθε τόσο η Ρόζαλιν ερχόταν μαζί μου για μεσημεριανό γεύμα, προσφέροντάς μου μερικές συμβουλές και πάντα ένα χέρι βοηθείας. Μου υπενθύμιζε να κάνω δικό μου τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας, όπως έκανε και η ίδια. Θα είμαι πάντα ευγνώμων για την υποστήριξή και τη γενναιοδωρία της», έγραψε η Μισέλ Ομπάμα, η οποία ήταν εμφανώς συγκινημένη κατά τη διάρκεια της κηδείας.

κηδεία, Κάρτερ

Παρών για να αποχαιρετήσει την επί δεκαετίες σύντροφό του ήταν και ο Τζίμι Κάρτερ. Στα 99 του πια, έκανε το ταξίδι από το Πλέινς στην Ατλάντα παρότι εμφανώς καταβεβλημένος. «Είναι προς το τέλος της ζωής του και έχει εξασθενήσει σωματικά. Νιώθει όμως πάντα περήφανος και δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτό το αντίο στη γιαγιά μου», είπε ο εγγονός του, Τζέισον Κάρτερ.

Photo Credits: Getty Images