Ένα ζευγάρι που έχει γραφείο τελετών στο Κολοράντο συνελήφθη με την κατηγορία, μεταξύ άλλων, ότι έδωσαν ψεύτικα αποτεφρωμένα λείψανα στις οικογένειες που πενθούσαν.

Ο Τζαν και η Κάρι Χόλφορντ συνελήφθησαν στην Οκλαχόμα την Τετάρτη και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κακοποίηση πτώματος, κλοπή, ξέπλυμα χρήματος και πλαστογραφία. Όλα τα αδικήματα είναι κακουργήματα.

Και οι δύο τους είναι πλέον προφυλακισμένοι, αναφέρει το BBC.

Κολοράντο: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης λέει ο εισαγγελέας

Οι Αρχές είχαν βρει τον Οκτώβριο στο γραφείο τελετών του ζευγαριού λείψανα σε αποσύνθεση που ανήκαν σε 190 ανθρώπους. Ορισμένα από τα λείψανα ήταν εκεί από το 2019.

Το γραφείο τελετών που ονομαζόταν «Return to Nature» («Επιστροφή στη φύση»), μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών στις αρχές Οκτωβρίου, αφού οι γείτονες ανέφεραν έντονη δυσοσμία.

Οι ερευνητές μπήκαν στον χώρο και βρήκαν με δεκάδες στοιβαγμένα πτώματα σε οικτρές συνθήκες.

Φαίνεται μάλιστα ότι ορισμένοι συγγενείς έλαβαν ψεύτικα αποτεφρωμένα λείψανα των νεκρών τους, όπως τσιμεντόσκονη ή άλλα υλικά. Το FBI επικοινώνησε με τις οικογένειες και τους ζήτησε να δώσουν δείγματα από την τέφρα που έλαβαν για να τις αναλύσουν οι ερευνητές.

Οι Αρχές ταυτοποίησαν 110 από τις 190 σορούς που βρέθηκαν στο γραφείο τελετών μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων, οδοντιατρικών αρχείων, ιατρικού υλικού και εξετάσεων DNA.

Ο εισαγγελέας δεν θέλησε να δώσει πολλές λεπτομέρειες στη δημοσιότητα προκειμένου να προστατεύσει την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά χαρακτήρισε τις λεπτομέρειες της υπόθεσης ως «απολύτως σοκαριστικές».