Εννιά πτώματα εντόπισε η αστυνομία σε αγροτική περιοχή, ανάμεσά τους και παιδιά, ενώ τα επτά πτώματα ήταν απανθρακωμένα. Διενεργούνται έρευνες για το συμβάν, ενώ οι Αρχές μιλάνε για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα πτώματα βρέθηκαν σε δυο γειτονικά σπίτια σε αγροτική περιοχή, ενώ έχει ήδη αρχίσει να διενεργείται έρευνα για το «έγκλημα» που διαπράχθηκε στη Μάτα τζι Σαν Ζουάου. Τα Mέσα Ενημέρωσης υποστηρίζουν πως τουλάχιστον τα τρία από τα πτώματα ανήκουν σε παιδιά.

«Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνά της για το έγκλημα με εννέα νεκρούς», ανέφεραν οι αρχές, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες για τα αίτια των θανάτων, ούτε για τα τεκμήρια, ή τα σενάρια.

Συμπλήρωσαν πως «από τα εννιά πτώματα που εντοπίστηκαν στα δυο σπίτια τα πέντε ήταν εντελώς απανθρακωμένα, δύο εν μέρει και άλλα δύο δεν είχαν εγκαύματα». Σύμφωνα με την αστυνομία ένα παιδί που επέζησε, διακομίστηκε σε νοσοκομείο με «πολύ σοβαρά εγκαύματα».

Κάτοικοι της περιοχής και συγγενείς των νεκρών έδωσαν καταθέσεις, ενώ σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1, οι αρχές υποστηρίζουν πως επρόκειτο για «σφαγή» συνδεόμενη με ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών οι οποίες διακινούν ναρκωτικά.

Στην πολιτεία Μπαΐα διαπράχθηκαν την περασμένη χρονιά 6.600 ανθρωποκτονίες. Η Μπαΐα καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο δείκτη φόνων στην πελώρια χώρα (47,1 ανά 100.000 κατοίκους), υπερδιπλάσιο του εθνικού μέσου όρου (23,4 ανά 100.000), σύμφωνα με τους αριθμούς του Βραζιλιάνικου Φόρουμ για τη Δημόσια Ασφάλεια (FBSP).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP