Ο 22χρονος Fraser Bohm, παίκτης του μπέιζμπολ, κατηγορείται για τέσσερις φόνους, αφού φέρεται να έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του κατά μήκος της Pacific Coast Highway στις 17 Οκτωβρίου, πέφτοντας πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στο τροχαίο δυστύχημα, σκοτώθηκαν τέσσερις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Pepperdine, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που χρησιμοποίησε ο δικηγόρος του, ο πελάτης του καταδιώχθηκε πριν από τη σύγκρουση.

Oι Niamh Rolston, 20 ετών, Peyton Stewart, Asha Weir και Deslyn Williams, όλες 21 ετών ήταν τα θύματα.

Ο δικηγόρος του, Michael Kraut, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο πρώην διακεκριμένος αστέρας του μπέιζμπολ ενεπλάκη στο δυστύχημα καθώς τον καταδίωκαν για περίπου τρία μίλια πριν από το σημείο της σύγκρουσης, επισημαίνοντας πως:

«Έχουμε στοιχεία που το τμήμα του σερίφη δεν ήθελε να πάρει, τα οποία δείχνουν ξεκάθαρα ότι υπήρξε ένα περιστατικό καταδίωξης. Όταν ο Bohm επιτάχυνε για να ξεφύγει, τότε συνέβη το δυστύχημα».

Αργότερα οι δικαστές τον έθεσαν και πάλι υπό κράτηση, αυτή τη φορά με τέσσερις κατηγορίες για φόνο, ορίζοντας την εγγύησή του στα 8 εκατομμύρια δολάρια.

O εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες, Τζορτζ Γκασκόν, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα είμαστε σε βαθιά θλίψη για την απώλεια τεσσάρων αθώων ζωών που αφαιρέθηκαν τραγικά σε μια παράλογη πράξη. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε την κοινότητα ότι είμαστε αποφασισμένοι να αναζητήσουμε δικαιοσύνη για εκείνους που χάθηκαν τόσο νωρίς».