Το τζάκποτ Mega Millions στις ΗΠΑ έχει ανέλθει σε περίπου 1,55 δισεκατομμύρια δολάρια – κάτι που θα σήμαινε το μεγαλύτερο στην ιστορία του παιχνιδιού – αφού δεν πουλήθηκαν κερδισμένα εισιτήρια στην κλήρωση της Παρασκευής. Εάν η εκτίμηση ισχύει, θα σημαίνει επίσης το τρίτο μεγαλύτερο συνολικό τζάκποτ στην ιστορία των λαχείων των ΗΠΑ.

Οι νικητήριοι αριθμοί της Παρασκευής ήταν 11, 30, 45, 52 και 56 και ένα Mega Ball του 20.

Δεν έχει υπάρξει νικητής τζάκποτ Mega Millions από τις 18 Απριλίου. Η επόμενη κλήρωση αναμένεται την Τρίτη το βράδυ.

Οι πιθανότητες να κερδίσει κανείς το τζάκποτ Mega Millions είναι περίπου μία στις 302.58 εκατομμύρια. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί πως ο νικητής έχει την επιλογή είτε να παίρνει το 1.5 δισ. δολάρια σε δόσεις των 50 εκατομμυρίων για τα επόμενα 30 χρόνια είτε να πάρει άμεσα το 50% του ποσού, δηλαδή ψιλολόγια των 750 εκατομμυρίων δολαρίων. Σαφέστατα δύσκολη απόφαση.

Ο τελευταίος νικητής του Mega Millions στις ΗΠΑ είχε διαλέξει το 50%

Ο προηγούμενος πάντως νικητής του Mega Millions, που είχε κερδίσει 1.35 δισ. δολάρια, επέλεξε να πάρει στο χέρι λίγο πάνω από το 50%, ήτοι 724 δισ. δολάρια.

Από την τελευταία φορά που υπήρξε νικητής του τζάκποτ, έχουν πουληθεί τουλάχιστον 62 εισιτήρια που ταιριάζουν και με τις πέντε λευκές μπάλες — που κερδίζουν ένα έπαθλο τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου δολαρίων —, δήλωσε το Σάββατο το Mega Millions.

Έχουν σημειωθεί τώρα πέντε τζακ ποτ Mega Millions του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Εάν ισχύει ο εκτιμώμενος αριθμός για το τζακ ποτ της Τρίτης, θα ξεπερνούσε απλώς το προηγούμενο τζακ ποτ ρεκόρ Mega Millions των 1.537 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε οριστεί τον Οκτώβριο του 2018 και διεκδικήθηκε από ένα μόνο νικητήριο δελτίο που πωλήθηκε στη Νότια Καρολίνα. Τον Ιανουάριο, ένα νικητήριο εισιτήριο για ένα τζακ ποτ 1.348 δισεκατομμυρίων δολαρίων πουλήθηκε στο Μέιν.

Η περιοχή του Λος Άντζελες αναδεικνύει τυχερούς στα λαχεία τελευταία. Το νικητήριο εισιτήριο για το τζακ ποτ Powerball 2.04 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του Φεβρουαρίου, το μεγαλύτερο στην ιστορία των λαχείων των ΗΠΑ, πουλήθηκε σε ένα βενζινάδικο σε μια κομητεία του Λος Άντζελες.

Τον περασμένο μήνα, ένα μόνο κερδισμένο εισιτήριο πουλήθηκε στο κέντρο του Λος Άντζελες για το τζακ ποτ Powerball 1.08 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το έκτο μεγαλύτερο στην ιστορία των λαχείων των ΗΠΑ. Ο νικητής δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί δημόσια.

Το δεύτερο μεγαλύτερο τζάκ ποτ, με μεγάλο έπαθλο 1.586 δισεκατομμυρίων δολαρίων Powerball τον Ιανουάριο του 2016, μοιράστηκε σε τρεις κατόχους εισιτηρίων στην Καλιφόρνια, τη Φλόριντα και το Τενεσί.

Τα δελτία Mega Millions, που κοστίζουν 2 δολάρια το καθένα, πωλούνται σε όλες τις πολιτείες εκτός από την Αλαμπάμα, τη Γιούτα, την Αλάσκα, τη Χαβάη και τη Νεβάδα. Πωλούνται επίσης στην Ουάσιγκτον και στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το παιχνίδι, τα μισά έσοδα από κάθε εισιτήριο που πωλείται παραμένουν στην πολιτεία όπου πραγματοποιήθηκε η πώληση, με αυτά τα χρήματα να πηγαίνουν για τη στήριξη «καθορισμένων σκοπών και προμηθειών λιανοπωλητών».

* Φωτογραφία: Getty Images