Πέντε άνδρες βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στο Μεξικό. Σύμφωνα με τις αρχές οι άνδρες ήταν γυμνοί και έφεραν σημάδια από χτυπήματα.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από διερχόμενους το Σάββατο στην επαρχία Τεκάτε στο Μεξικό. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου κείτονταν πέντε γυμνά πτώματα. Οι νεκροί είχαν εμφανώς υποστεί «πολλαπλά χτυπήματα» κι έφεραν «σημάδια στραγγαλισμού», διευκρίνισαν οι αρχές.

Aπειλητικό μήνυμα μέσα στο όχημα

Το αυτοκίνητο έφερε πινακίδες ΗΠΑ και έχουν εκδοθεί στην Καλιφόρνια. Κάτι όχι ασυνήθιστο στην περιοχή των συνόρων. Σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ, οι δράστες άφησαν απειλητικό μήνυμα μέσα στο όχημα.

Η Τεκάτε απέχει περίπου πενήντα χιλιόμετρα από την Τιχουάνα, στην πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια, μια από τις πόλεις που πλήττονται περισσότερο από τη βία των καρτέλ των ναρκωτικών.

Στο Μεξικό έχουν καταγραφτεί πάνω από 420.000 δολοφονίες, η πλειονότητα των οποίων αποδίδεται από τις αρχές σε εγκληματικές οργανώσεις, αφότου άρχισε ο αμφιλεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών» το 2006, με την εμπλοκή του στρατού σε επιχειρήσεις στο εσωτερικό της χώρας για να παταχθούν τα καρτέλ.