Η οπισθογωνία έχει τη φήμη πως είναι το πιο δύσκολο πράγμα για έναν που δίνει για δίπλωμα και αυτό για το οποίο κόβονται οι περισσότεροι. Αν είσαι όψιμος οδηγός, νέος οδηγός ή και πολύ έμπειρος, υπάρχει ένα κόλπο για να παρκάρεις με οπισθογωνία ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα σε πάρκινγκ, που θα κάνει τους άλλους να νομίζουν ότι είσαι ο υπέρτατος μάστερ.

Αυτό τουλάχιστον μας εξηγεί το account ενός Νοτιοκορεάτη στο Instagram, ο οποίος σε διάφορα βίντεο του που είδαμε, φτιάχνει μικροζημιές στο αυτοκίνητο μόνος και σου δείχνει πως θα γλυτώσεις τα έξοδα στους μηχανικούς.

Πάμε όμως στο ζουμί. Το παρκάρισμα σε θέσεις πάρκινγκ έξω από καταστήματα ή σε πάρκινγκ όπου τα οχήματα παρκάρουν το ένα δίπλα στο άλλο και όχι μπροστά ή πίσω, είναι δύσκολο με οπισθογωνία. Βασικά και στο μπρος-πίσω πάλι δύσκολο είναι για πολλούς. Όχι να το κάνουν, αλλά να το κάνουν γρήγορα και να μη χρειαστούν 4-5 μανούβρες μέχρι να μπουν σωστά και να μην εξέχει κάτι. Ειδικά αν υπάρχουν οχήματα πίσω σου, σε πιάνει άγχος.

Ούτε οι πολύ έμπειροι οδηγοί δεν το ξέρουν: Το κόλπο για να παρκάρεις άψογα με οπισθογωνία ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα

Το υπέρτατο κόλπο για να παρκάρεις με 2 κινήσεις

Υπάρχει ένα κόλπο για να παρκάρεις άρτια και τάχιστα, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις πάνω από 1-2 μανούβρες. Μόλις το τελειοποιήσεις, θα το πετυχαίνεις με την πρώτη, που ούτε πολύ έμπειροι οδηγοί δεν το κάνουν.

Για να πιάσει αυτό το κόλπο για να παρκάρεις, πρέπει να εμπιστευτείς τις γραμμές, όπως οι μπασκετμπολίστες που χρησιμοποιούν το ταμπλό. Θα οδηγήσεις ήρεμα το αυτοκίνητο παράλληλα με την κενή θέση και μόλις ο καθρέφτης σου φτάσει στην ευθεία της μίας κάθετης γραμμής που ορίζει την θέση, θα αρχίσει το κόλπο για να παρκάρεις.

Πρώτα, στρίβεις το τιμόνι δεξιά μέχρι το όχημα να φτάσει στις 45-50 μοίρες ή μέχρι να βλέπεις πλήρως τη γωνία σύνδεσης της κάθετης με την οριζόντια γραμμή στη θέση παρκαρίσματος. Μόλις συμβεί αυτό, βάζεις όπισθεν και στρίβεις το τιμόνι προς τα αριστερά. Θα δεις ότι το αυτοκίνητο εφάπτει πλήρως στις εκατέρωθεν γραμμές, οπότε εκεί ισιώνεις το τιμόνι και απλά συνεχίζεις την όπισθεν μέχρι να καλύψεις την θέση.