Τα αποκαλυπτήρια αγαλμάτων από μπρούντζο των δύο από τους μεγαλύτερους αστέρες του ροκ εν ρολ στον κόσμο, του Mick Jagger και του Keith Richards έγιναν στη γενέτειρά τους, την πόλη Ντάρτφορντ του Κεντ, στη νοτιοανατολική Αγγλία.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν ως έφηβοι σε μια αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης το 1961 και δημιούργησαν τους Rolling Stones την επόμενη χρονιά.

Και οι δύο είχαν φοιτήσει στο δημοτικό σχολείο Γουεντγουόρθ στο Ντάρτφορντ, αλλά πήγαν σε διαφορετικά γυμνάσια.

Οι Stones έγιναν ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα στην ιστορία και βρίσκονται εδώ και πάνω από 60 χρόνια επί σκηνής.

Τα αγάλματα, που παραγγέλθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο του Ντάρτφορντ, απεικονίζουν τα μέλη του συγκροτήματος σε συναυλία.

Ο Jagger φορά το σήμα κατατεθέν στενό παντελόνι του και φανελάκι και κρατάει μικρόφωνο στο χέρι.

Ο Richards έχει σκυμμένο το κεφάλι του πάνω από την κιθάρα του «Micawber» Telecaster, που ήταν δώρο γενεθλίων από τον Eric Clapton, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian.

Τα αγάλματα «The Glimmer Twins» (ψευδώνυμο των Jagger – Richards με το οποίο έκαναν τη συμπαραγωγή πολλών άλμπουμ των Rolling Stones) είναι έργο της Amy Goodman, θαυμάστριας της μπάντας.

Η Goodman αποφάσισε να απεικονίσει τον Mick Jagger και τον Keith Richards όπως ήταν τη δεκαετία του 1980.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ