Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τη συμφωνία για τη συγγραφή απομνημονευμάτων σχετικά με τη θητεία του στον Λευκό Οίκο, αλλά θα εκδώσει ένα δεύτερο βιβλίο, το οποίο φέρεται να περιλαμβάνει αμφιλεγόμενη αλληλογραφία με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με το «Axios», το οποίο μετέδωσε την είδηση την Πέμπτη (09/03), το «Letters To Trump» θα περιέχει 150 ιδιωτικές επιστολές που γράφτηκαν σε περισσότερα από 40 χρόνια και από προσωπικότητες, όπως η Χίλαρι Κλίντον, ο Ρίτσαρντ Νίξον και η Όπρα Γουίνφρεϊ.

Οι επιστολές του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον ηγέτη ενός πυρηνικού αντιπάλου, έχουν αποτελέσει πηγή σημαντικής διαμάχης, σύμφωνα με τον «Guardian».

Υπενθυμίζεται ότι, το 2018, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε μια συγκέντρωση στη Βιρτζίνια ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν «τού έγραψε όμορφα γράμματα, και είναι υπέροχα γράμματα”.

Παρ’ όλα αυτά, οι επιστολές του Κιμ Γιονγκ Ουν έγιναν πηγή προβλημάτων, όταν προέκυψε ότι τα έγγραφα αυτά ήταν μέρος ενός εμπιστευτικού υλικού που ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πήρε μαζί του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, όταν εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο.

Η διατήρηση διαβαθμισμένων εγγράφων από τον Τραμπ είναι ένα από τα θέματα που ερευνά ο Τζακ Σμιθ, ειδικός σύμβουλος που διορίστηκε από τη Γενική Εισαγγελία των ΗΠΑ.

Τι γράφουν οι επιστολές Ντόναλντ Τραμπ – Όπρα Γουίνφρεϊ

Σύμφωνα με το «Axios», η επιστολή της Όπρα Γουίνφρεϊ, η οποία εστάλη το 2000, τη χρονιά που ο Ντόναλντ Τραμπ φλέρταρε με την υποψηφιότητα για την προεδρία στο Μεταρρυθμιστικό Κόμμα, αναφέρει: «Κρίμα που δεν κατεβαίνουμε υποψήφιοι. Τι ομάδα!».

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως αναφέρει το «Axios», γράφει: «Δυστυχώς, μόλις ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για πρόεδρος [για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών το 2015], δεν μου ξαναμίλησε ποτέ».

Το νέο βιβλίο πρόκειται να εκδοθεί στις 25 Απριλίου από τον εκδοτικό οίκο «Winning Team», δηλαδή από τον ίδιο εκδοτικό οίκο που, πέρσι, εξέδωσε το «Our Journey Together», το οποίο είναι ένα βιβλίο με εικόνες που καλύπτει την περίοδο που ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το βιβλίο αυτό προκάλεσε διαμάχη όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπλόκαρε τα σχέδια να εκδοθεί ένα παρόμοιο βιβλίο από τον επικεφαλής φωτογράφο του Λευκού Οίκου, το οποίο στη συνέχεια εξέδωσε ο ίδιος.

Πάντως, το επικείμενο βιβλίο θα περιέχει επιστολές από «προέδρους, βασιλείς, διασημότητες και επιχειρηματικούς τιτάνες», η κάθε μία συνοδευόμενη από φωτογραφίες και σχόλια από τον τέως Αμερικανό Πρόεδρο.

Τέλος, σύμφωνα με το «Axios», μεταξύ των προσωπικοτήτων στο βιβλίο με τις επιστολές περιλαμβάνονται «ο Ρόναλντ Ρίγκαν, ο Μπιλ Κλίντον, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο Τεντ Κένεντι, ο Μάριο Κουόμο, ο Άρνολντ Πάλμερ, ο Τζέι Λένο, η Λάιζα Μινέλι, ο Ρέτζις Φίλμπιν και πολλοί άλλοι».

Photo credits: Getty Images