Ένοπλοι ληστές εισέβαλαν στο φημισμένο κοσμηματοπωλείο Piaget στο Παρίσι και «σήκωσαν», υπό την απειλή όπλου, κοσμήματα αξίας 15.000.000 ευρώ!

Η ληστεία στο Piaget, στο δεύτερο διαμέρισμα στο Παρίσι, έγινε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης και ενώ μέσα στο κοσμηματοπωλείο βρίσκονταν πελάτες. Μάλιστα, οι δράστες δεν δίστασαν να απειλήσουν τους υπαλλήλους για να κλέψουν τα κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Παρίσι

Οι ληστές ήταν τρεις, «δύο άνδρες με κοστούμια και μια γυναίκα με φόρεμα», δήλωσε αστυνομική πηγή. Σύμφωνα με πληροφορίες κανείς δεν τραυματίστηκε ενώ η αξία των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν εκτιμάται περίπου σε «10 με 15 εκατομμύρια ευρώ». Η εισαγγελία στο Παρίσι διεξάγει έρευνα για «ένοπλη ληστεία από συμμορία» και «απαγωγή».

«Μπήκαν ήρεμα στο κατάστημα Piaget και στη συνέχεια απείλησαν το προσωπικό με ένα όπλο με σιγαστήρα στην κάννη. Όλοι οι υπάλληλοι οδηγήθηκαν στο πίσω μέρος του καταστήματος, εξαναγκάστηκαν να ξαπλώσουν στο έδαφος και οι ληστές ακολούθως ανάγκασαν ένα μέλος του προσωπικού να ανοίξει τα παράθυρα της βιτρίνας και μία κρύπτη όπου φυλάσσονταν μερικά από τα πιο ακριβά κομμάτια.

Μόλις είχαν αρκετά κοσμήματα, οι επιδρομείς τράπηκαν σε φυγή με τα πόδια και στη συνέχεια πιθανότατα επιβιβάστηκαν σε δίτροχα κοντά στο σημείο», είπαν πηγές που επικαλούνται τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης από το Παρίσι.

Η Piaget, η ελβετική εταιρεία κατασκευής πολυτελών ρολογιών και κοσμημάτων, ιδρύθηκε το 1874 από τον Georges Piaget στο χωριό La Côte-aux-Fées, στα βουνά Jura. Τα ρολόγια της, καθώς και άλλα είδη πολυτελείας, έχουν τιμές που μπορεί να φτάσουν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Είναι θυγατρική του ομίλου Richemont, στον οποίο ανήκουν επίσης πολλές άλλες εταιρείες ειδών πολυτελείας, όπως οι Cartier, Baume and Mercier, Chloe και Van Cleef and Arpels.