Σε κατάσταση συναγερμού είναι η Ιταλία, λόγω του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ώρες. Στο επίκεντρο βρίσκεται η περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, όπου τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες, ενώ δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Συνολικά υπερχείλισαν είκοσι ένας ποταμοί και οι κατολισθήσεις στην όλη περιοχή είναι διακόσιες πενήντα. Πάνω από δεκατρείς χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκασθεί έως τώρα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ μόνο στην Μπολόνια ξεπερνούν τους τρεις χιλιάδες.

Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι έχουν αναγκαστεί να ανέβουν στις στέγες των σπιτιών τους προκειμένου να σωθούν από τη στάθμη του νρού που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει τα δύο μέτρα.

Μία συγκλονιστική επιχείρηση διάσωσης έφερε στη δημοσιότητα το BBC, όπου σωστική ομάδα απεγκλωβίζει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από την ταράτσα του σπίτι τους.

Το ελικόπτερο πλησιάζει την σκεπή, με τους διασώστες να ανεβάζουν τους δύο ηλικιωμένους και να τους οδηγούν με ασφάλεια μέσα στο ελικόπτερο.