Ο γερμανικός Ποιμενικός της οικογένειας Μπάιντεν, δάγκωσε έναν ακόμη πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών, το βράδυ της Δευτέρας και ο αστυνομικός νοσηλεύτηκε στο σημείο.

Στο αγχωτικό για όλους περιβάλλον του Λευκού Οίκου, αποδίδει τη συμπεριφορά του δίχρονου τετράχρονου το περιβάλλον της Προεδρίας, ωστόσο προηγούμενα ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν στο σπίτι του προέδρου και της πρώτης κυρίας στο Ντέλαγουερ.

«Χθες γύρω στις 20.00, ένας αστυνομικός του τμήματος στολή της μυστικής υπηρεσίας ήρθε σε επαφή με ένα κατοικίδιο της Πρώτης Οικογένειας και δαγκώθηκε», δήλωσε ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών Άντονι Γκουλιέλμι.

Αργότερα είπε στο CNN ότι ο τραυματίας αξιωματικός μίλησε με τη διευθύντρια των μυστικών υπηρεσιών, Kimberly Cheatle, την Τρίτη και είναι καλά.

Τον Ιούλιο πάντως, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι επιχειρούσαν νέες τεχνικές εκπαίδευσης λόγω των επιθέσεων που είχε δεχθεί το προσωπικό.

Ο… Commander, όπως ονομάζεται ο αγαπημένος σκύλος του Προέδρου Μπάιντεν, εμπλέκεται σε ακόμα 10 περιστατικά δαγκώματος, όπως αυτό στις 26 Οκτωβρίου 2022 όταν η Πρώτη Κυρία, Τζιλ Μπάιντεν δεν μπόρεσε να τον κρατήσει υπό έλεγχο.

Περίπου μια εβδομάδα αργότερα ένας άλλος αξιωματικός έγραψε ότι τον δάγκωσε δύο φορές. Αξιωματικός που ήταν μάρτυρας της επίθεσης μάλιστα, είπε ότι αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ένα «ατσάλινο καρότσι για να προστατευτούν» από τον σκύλο.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2022, ένας πράκτορας δέχθηκε επίθεση μπροστά στον Μπάιντεν και δαγκώθηκε στον πήχη και τον αντίχειρα. Κανένας από τους τραυματισμούς που περιγράφονται στις 194 σελίδες των email των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ πάντως, δεν αναφέρθηκε ως σοβαρός.

Ο δεύτερος σκύλος του Προέδρου, είχε επίσης εμπλακεί σε πολλά επεισόδια δαγκώματος με πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας και έκτοτε ζει με οικογενειακούς φίλους του Μπάιντεν.

Η Πρώτη Οικογένεια έχει επίσης μια γάτα που ονομάζεται Willow.