Οι Αλεξάνδρα και Κατερίνα Καλημέρη, δύο Ελληνίδες αδελφές, που έφτασαν εχθές στην Ελλάδα, περιέγραψαν τις στιγμές τρόμου που έζησαν στο Σουδάν μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Οι δύο αδελφές ήταν εγκλωβισμένες για μέρες στην Μητρόπολη του Χαρτούμ, ενώ μίλησαν και για τις προσπάθειες που κατέβαλαν με τη βοήθεια Σουδανών ώστε να καταφέρουν να βρουν τρόπο διαφυγής μέχρι την Ελλάδα.

Τονίζουν μάλιστα πως αν δεν υπήρχε ένας ντόπιος μουσουλμάνος δεν θα είχαν καταφέρει να γλιτώσουν από τη λαίλαπα του πολέμου.

«Ένας γνωστός μουσουλμάνος που είχε δικό του στρατό μας πήρε με το αυτοκίνητο. Από όπου περνούσαμε μας ρωτούσαν που πάμε με τα όπλα πάνω στα κεφάλια μας. Προσευχόμασταν και λέγαμε ψαλμούς μέχρι που φτάσαμε στο σπίτι του ανθρώπου που μας βοήθησε.

Ήταν και ο Δεσπότης. Από εκεί αλλάξαμε αυτοκίνητο και πήγαμε στο αεροδρόμιο. Εκείνη την ημέρα είχαμε βγει το πρωί, είχαμε πάει στην εκκλησία και εγκλωβιστήκαμε εκεί. Ζούμε από θαύμα, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε.

Ανησυχούμε για τους άλλους. Έχουμε επικοινωνία με τους δικούς μας, είναι ικανοποιημένοι που εμείς είμαστε ασφαλείς. Είναι στο σπίτι τους», δήλωσαν η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα.