Δέκα χρόνια μετά τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου για εφαρμογές γνωριμιών, με τη λειτουργία «οι γυναίκες κάνουν την πρώτη κίνηση», η Bumble ανοίγει την «πόρτα» στους άνδρες για να ξεκινούν συνομιλίες στην πλατφόρμα της.

Η Bumble στο πλαίσιο αυτής της ανανέωσης λανσάρει μια νέα λειτουργία που ονομάζεται «opening moves» που θα επιτρέπει στις γυναίκες χρήστες να ορίζουν μια προτροπή στην οποία οι άνδρες μνηστήρες μπορούν να απαντήσουν για να ξεκινήσουν μια συνομιλία.

Η λειτουργία αντιστρέφει μια μακροχρόνια απαίτηση της εφαρμογής να στέλνουν οι γυναίκες το πρώτο μήνυμα στους άνδρες που βρίσκουν ενδιαφέροντες, κάτι που η Bumble ισχυρίζεται ότι έδωσε στις γυναίκες περισσότερη δυναμική στη ζωή τους για τη σύναψη ενός ραντεβού.

Η νέα δυνατότητα αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης επανεκκίνησης της εφαρμογής που ανακοινώθηκε την Τρίτη από τη νέα διευθύνουσα σύμβουλο Lidiane Jones, η οποία ανέλαβε την κορυφαία θέση από την ιδρυτή Whitney Wolfe Herd νωρίτερα φέτος.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς οι εφαρμογές γνωριμιών σε γενικές γραμμές προσπαθούν να διατηρήσουν τη συνάφειά τους, επειδή ορισμένοι singles έχουν εξαντληθεί στα διαδικτυακά ραντεβού και αναζητούν περισσότερες διαπροσωπικές συνδέσεις.

Η Jones βλέπει τον επανασχεδιασμό του Bumble ως έναν τρόπο να βοηθήσει την πλατφόρμα να ανταποκριθεί σε αυτή την απαίτηση.

«Βλέπουμε μεγαλύτερη ανάγκη για αυθεντικές ανθρώπινες συνδέσεις», λέει η Jones στο CNN σε συνέντευξή της πριν από την κυκλοφορία του νέου χαρακτηριστικού.

«Δεν αναμένω ότι ο αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποιούν διαδικτυακές γνωριμίες θα μειωθεί, το αντίθετο, αλλά υπάρχει ένας υψηλότερος πήχης… Επομένως, το θεωρούμε μια εξαιρετική έκκληση για δράση για να επικεντρωθούμε στην αποστολή μας» σημειώνει.

Η νέα λειτουργία «opening moves» είναι ένας τρόπος με τον οποίο η Jones πιστεύει ότι η Bumble θα εξελιχθεί, ενώ παράλληλα παραμένει πιστή στην αρχική της αποστολή να ενδυναμώνει τις γυναίκες.

Τώρα, οι γυναίκες χρήστες θα έχουν την επιλογή να συνεχίσουν να ξεκινούν συνομιλίες με άνδρες ή να ορίσουν μια εναρκτήρια κίνηση -για παράδειγμα, μια ερώτηση σχετικά με το δείπνο των ονείρων του σε ένα πιθανό ραντεβού με έναν άνδρα- που θα έδειχνε ότι θέλουν πρώτος να επικοινωνήσει ο άνδρας. (Για μη δυαδικούς χρήστες ή όσους αναζητούν αντιστοιχίσεις ίδιου φύλου, οποιοδήποτε άτομο μπορεί να ορίσει και να απαντήσει σε ένα «opening moves»).

Bumble: Δεν θα απαιτεί πλέον από τις γυναίκες να την… πέσουν πρώτες

Η επανεκκίνηση της Bumble περιλαμβάνει επίσης ενημερωμένα badges για τις «dating intentions» που επιτρέπουν στους χρήστες να υποδεικνύουν στα προφίλ τους εάν αναζητούν, ας πούμε, «σύντροφο ζωής» ή απλώς «διασκεδαστικά, περιστασιακά ραντεβού».

Η Bumble τώρα απαιτεί επίσης από τους χρήστες να περιλαμβάνουν περισσότερες φωτογραφίες στο bios τους. Και η εφαρμογή θα επισημαίνει κοινά ενδιαφέροντα στην κορυφή των προφίλ πιθανών αντιστοιχιών στην προσπάθεια να συνδέσει άτομα συμβατά μεταξύ τους.

Οι αλλαγές θα μπορούσαν να είναι βασικές για την επιστροφή της Bumble –η οποία κατέχει επίσης τις εφαρμογές γνωριμιών Badoo και Fruitz- στην κερδοφορία, αφού σημείωσε καθαρή ζημιά 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι. Η τιμή της μετοχής της εταιρείας έχει επίσης υποχωρήσει κατά 86% από την αρχική δημόσια προσφορά της τον Φεβρουάριο του 2021.

Οι αναλυτές της Wall Street αναμένουν ότι η Bumble θα σημειώσει κέρδη 12 εκατομμυρίων δολαρίων όταν θα αναφέρει τα κέρδη για τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους στις 8 Μαΐου, από ζημία 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο. Ο αριθμός των χρηστών που πληρώνουν την εταιρεία αναμένεται επίσης να αυξηθεί κατά 14%, σε περισσότερους δηλαδή από 3,9 εκατομμύρια.

«Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε πολύ υγιή οικονομικά στοιχεία για να μπορούμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη της εταιρείας και να παρέχουμε κερδοφορία για τους μετόχους μας», δηλώνει η Jones.

«Βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο καμπής, έχουμε υψηλή κλίμακα και έχουμε επίσης πολλά περιθώρια για να αναπτυχθούμε μελλοντικά, εξισορροπώντας και τους δύο αυτούς στόχους μαζί» προσθέτει.

Πηγή: CNN