Μετά τον Elon Musk, που απέλυσε χιλιάδες εργαζόμενους στην εταιρεία Twitter, φαίνεται πως και ο Mark Zuckerberg θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, αφού σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, σχεδιάζονται απολύσεις στον όμιλο Meta.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αρκετές εταιρείες του τεχνολογικού τομέα διώχνουν μέρος του προσωπικού τους εν μέσω οικονομικής κρίσης, καθώς και της πανδημίας του κορονοϊού που οδήγησε στην αύξηση των εσόδων αλλά και του προσωπικού στην τεχνολογία.

Βέβαια στην περίπτωση του Facebook και του Instagram, που ανήκουν στην Meta, οι απολύσεις ίσως είναι και προσωπικό, αφού έχει χάσει 100 δισεκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του μέσα σε 13 μήνες. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ο όμιλος απασχολούσε περίπου 87.000 εργαζόμενους σε παγκόσμια κλίμακα.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παρουσίασης των απογοητευτικών αποτελεσμάτων χρήσης τριμήνου, ο Mark Zuckerberg έκανε γνωστό πως το προσωπικό δεν θα αυξηθεί πριν από τα τέλη του 2023, αντίθετα θα μειωθεί ελαφρά. Και αυτή η μείωση, αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη και θα είναι το πρώτο σχέδιο απολύσεων στην ιστορία του γίγαντα των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και θα αφορά πολλές χιλιάδες εργαζόμενους.

Διαβάστε ακόμη: Το «μαύρο κουτί» του TikTok: Είναι το νέο περιβάλλον των fake news και του deepfake;

Ο όμιλος Meta είδε τα καθαρά κέρδη του να καταρρέουν στα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο. «Αντιμετωπίζουμε ασταθές μακροοικονομικό περιβάλλον, αυξημένο ανταγωνισμό, προβλήματα στη διαφημιστική στόχευση και μεγεθυνόμενα κόστη για τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις μας, όμως πρέπει να πω πως τα προϊόντα μας έχουν τη δυνατότητα να τα πάνε καλύτερα από ό,τι υποδεικνύουν ορισμένα σχόλια», είχε πει στα τέλη Οκτωβρίου.

Ωστόσο, η πτώση της μετοχής του ομίλου την επόμενη ημέρα στη Wall Street, δημιούργησε το αντίθετο κλίμα. Σε ένα χρόνο, έχει απολέσει κεφαλαιοποίηση 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα, απολύσεις ανακοίνωσαν και η Stripe και η Lyft, ενώ και η Amazon πάγωσε τις προσλήψεις. Στο Twitter, ο Elon Musk έδιωξε με το καλησπέρα σας 7.500 εργαζομένους, περίπου το 50% του προσωπικού.