Υπάρχει επίσημα ένας νέος νικητής με τυχερό τζακποτ του Powerball! Ένας τυχερός παίκτης στην Καλιφόρνια κέρδισε την κλήρωση με τζάκποτ ύψους 1,765 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Τετάρτης το βράδυ, ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης η Ένωση Λοταριών Πολλαπλών Πολιτειών.

Το τυχερό δελτίο

Το μεμονωμένο δελτίο ταίριαξε και στους έξι αριθμούς που κληρώθηκαν: λευκές μπάλες 22, 24, 40, 52, 64 και κόκκινες μπάλες Powerball 10. Ο πολλαπλασιαστής του Power Play ήταν 2Χ. Τα εισιτήρια Powerball κοστίζουν 2 $ ανά παιχνίδι. Η λοταρία της Καλιφόρνια κατέγραψε την τοποθεσία πώλησης ως Midway Market & Liquor στο Frazier Park, μια μικρή κοινότητα περίπου 2.500 ατόμων στην κομητεία Kern, περίπου μία ώρα έξω από το Λος Άντζελες.

Οι κανόνες λαχειοφόρων αγορών σχετικά με τη διεκδίκηση των δώρων διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία, ορισμένοι επιτρέποντας στην ταυτότητα του νικητή να παραμείνει ανώνυμη. Αυτό δεν συμβαίνει στην Καλιφόρνια, όπου ο τυχερός παίκτης θα πρέπει να αποκαλύψει το όνομά του. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ένας υπάλληλος στο Midway Market & Liquor είπε στο KGET-17 ότι ενώ δεν ήξεραν ποιος αγόρασε το βραβείο, δεν θα εκπλαγούν αν ο νικητής ήταν κάτοικος της περιοχής, καθώς πολλοί πηγαίνουν τακτικά για να πάρουν τα εισιτήριά τους.

Ο κάτοχος του εισιτηρίου του τζακποτ έχει έως και ένα χρόνο από την ημέρα της κλήρωσης για να το αλλάξει. Μπορούν να επιλέξουν μεταξύ της λήψης της πληρωμής ως ετήσιου βραβείου αξίας περίπου 1,765 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή μιας εφάπαξ πληρωμής 774,1 εκατομμυρίων δολαρίων. Και οι δύο επιλογές είναι προ φόρων.

“Εάν ο νικητής επιλέξει την επιλογή προσόδου, θα λάβει μία άμεση πληρωμή ακολουθούμενη από 29 ετήσιες πληρωμές που αυξάνονται κατά 5% κάθε χρόνο”, δήλωσε ο Powerball.

Αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο τζακποτ Powerball και τζακποτ λαχειοφόρων αγορών που έχει κερδίσει ποτέ και το τέταρτο τζακποτ δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ιστορία. Όλα αυτά τα νικητήρια εισιτήρια πουλήθηκαν κατά σύμπτωση στην Καλιφόρνια.

Η μεγαλύτερη νίκη ποτέ στο Powerball ήταν τον Νοέμβριο του 2022, όταν πουλήθηκε ένα εισιτήριο 2,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Καλιφόρνια. Το τρίτο μεγαλύτερο έπαθλο στην ιστορία της λαχειοφόρου αγοράς — 1,586 δισεκατομμύρια δολάρια — μοιράστηκε μεταξύ των νικητών στην Καλιφόρνια, τη Φλόριντα και το Τενεσί μετά από μια κλήρωση στις 13 Ιανουαρίου 2016. Και το τέταρτο, ύψους 1,08 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πήγε στον κάτοχο ενός εισιτηρίου που πωλήθηκε στην Καλιφόρνια μετά από κλήρωση της 19ης Ιουλίου.

Τζακποτ

Η κλήρωση της Τετάρτης

Μέχρι την κλήρωση της Τετάρτης, υπήρχαν 35 συνεχόμενες κληρώσεις Powerball χωρίς νικητή, αυξάνοντας το κόστος του βραβείου. Μην χάσετε ποτέ μια ιστορία — εγγραφείτε στο δωρεάν καθημερινό ενημερωτικό δελτίο του PEOPLE για να είστε ενημερωμένοι για ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει το PEOPLE, από ζουμερά νέα διασημοτήτων έως συναρπαστικές ιστορίες ανθρώπινου ενδιαφέροντος. Κανένας παίκτης δεν ταίριαξε με τους έξι αριθμούς που κληρώθηκαν τη Δευτέρα πριν από το νικητήριο δελτίο που βγήκε την Τετάρτη, αλλά η κλήρωση παρέμεινε 3,7 εκατομμύρια κερδισμένα εισιτήρια σε ολόκληρη τη χώρα – συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων εισιτηρίων στην Καλιφόρνια, την Ιντιάνα, το Όρεγκον και τη Βιρτζίνια που ταίριαξαν με πέντε λευκές μπάλες για 1 $ εκατομμύριο. Ένα άτομο στη Φλόριντα όχι μόνο «ταίριαξε και με τις πέντε λευκές μπάλες», αλλά «περιέλαβε τη λειτουργία Power Play για επιπλέον 1 $ ανά παιχνίδι» αυξάνοντας το έπαθλό του από το έπαθλο του 1 εκατομμυρίου σε 2 εκατομμύρια δολάρια. «Άλλες μεγάλες νίκες περιλαμβάνουν 101 εισιτήρια που κέρδισαν έπαθλα 50.000 δολαρίων και 17 εισιτήρια που κέρδισαν έπαθλα 150.000 δολαρίων», σύμφωνα με αξιωματούχους της λοταρίας.

Εισιτήρια Powerball πωλούνται σε 45 πολιτείες, την Ουάσιγκτον, το Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ. Είναι $2 ανά παιχνίδι. Οι συνολικές πιθανότητες να κερδίσετε ένα έπαθλο είναι 1 προς 24,9 και οι πιθανότητες να κερδίσετε το μεγάλο τζάκποτ είναι 1 προς 292,2 εκατομμύρια.

«Συγχαρητήρια στον νεότερο δισεκατομμυριούχο Powerball και στα εκατομμύρια των παικτών του Powerball που κέρδισαν άλλα χρηματικά έπαθλα στη χθεσινή κλήρωση», δήλωσε ο Πρόεδρος του Powerball Product Group και Εκτελεστικός Διευθυντής της Λοταρίας της Πενσυλβάνια, Ντρου Σβίτκο, σε δήλωση την Πέμπτη. «Για 31 χρόνια, ορισμένοι παίκτες που ονειρευόντουσαν να κερδίσουν ένα τζάκποτ Powerball αψήφησαν τις πιθανότητες και με τον τρόπο αυτό συνέβαλαν στη δημιουργία κρίσιμης χρηματοδότησης για δημόσιες υπηρεσίες και προγράμματα που υποστηρίζονται από λαχεία των ΗΠΑ.

Εάν αγοράσατε ένα εισιτήριο Powerball κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής τζάκποτ, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ένα μέρος αυτού του εισιτηρίου θα παραμείνει στην πατρίδα σας για να το κάνετε καλύτερο μέρος για να ζήσετε.” Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Powerball, το τζάκποτ έχει πλέον επανέλθει στα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: People

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash