Λίγο πριν να εμφανιστεί στο δικαστήριο του Μανχάταν, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες για την υπόθεση του χρηματισμού της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να μεταφερθεί η δίκη σε άλλη τοποθεσία, επιχειρώντας να μετατρέψει σε πολιτικό το θέμα της δίκης του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα αντιμετωπίσει τον Χουάν Μέρτσαν, γεννημένο στη Μπογκοτά της Κολομβίας, έμπειρο δικαστή, του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, ο οποίος μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία 6 ετών και μεγάλωσε στη γειτονιά Τζάκσον Χάιτς, ενώ τυγχάνει παλιός γνώριμος του τέως προέδρου. Μεταξύ άλλων, ο απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Hofstra, προήδρευσε της δίκης για φορολογική απάτη του Οργανισμού Τραμπ και επέβλεψε την υπόθεση εγκληματικής απάτης του πρώην συμβούλου του, Στιβ Μπάνον. Πάντως, πρόκειται για την σημαντικότερη υπόθεση που έχει ως τώρα χειριστεί ο πολύπειρος Μέρτσαν.

Σκληρός, αλλά πάντοτε αντικειμενικός ο Μέρτσαν

Δείγμα του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο εν λόγω δικαστικός λειτουργός, συνιστά η καταδίκη Βάισελμπεργκ, του πρώην συνεργάτη του Τραμπ. Η τυπικότητα επίσης στην διεξαγωγή της διαδικασίας, τον χαρακτηρίζει όπως αποκαλύπτουν στο CNN, οι δικηγόροι που βρέθηκαν ενώπιον του, πλήρως αντιτιθέμενος με τις διακοπές ή τις καθυστερήσεις.

«Αντιμετώπισε εμένα και τους συναδέλφους μου με τον μέγιστο σεβασμό, τόσο σε ανοιχτό δικαστήριο όσο και κεκλεισμένων των θυρών», είπε μέσω email ο Νίκολας Γκραβάντε, δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Βάισελμπεργκ.

Ο Μέρτσαν, είναι ακόμα γνωστός για την επιβολή της ποινής κάθειρξης 25 ετών σε ισόβια, σε έναν Σενεγαλέζο που βίασε και δολοφόνησε την κοπέλα του.