Τον Ιούνιο του 2021 η Kim Kardashian έκανε μια ανάρτηση για να προωθήσει ένα κρυπτονόμισμα της Ethereum, όμως δεν είχε φροντίσει να βάλει στην ανάρτηση την ειδική σήμανση «Συνεργασία επί πληρωμή». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει αυτεπάγγελτα μια διαδικασία που θα την έφερνε σε θέση να δικαστεί και να πληρώσει πρόστιμο. Η έκβαση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε και η Kim θα κληθεί να δώσει 1.25 εκατομμύρια δολάρια.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ έχει ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο για τις διαφημίσεις στα social media, ιδίως αυτές που αφορούν σε κρυπτονομίσματα. Η Kim Kardashian πήρε 250.000 δολάρια για να κάνει μια ανάρτηση κι επειδή δεν έκανε την διευκρίνιση, θα πληρώσει αυτό το υπέρογκο ποσό (1 εκατομμύρι πρόστιμο συν επιστροφή της αμοιβής της), αλλά ταυτόχρονα θα κληθεί να βοηθήσει και την Επιτροπή στην έρευνα που διεξάγει.

«Αυτή η υπόθεση είναι μια υπενθύμιση πως όταν οι σελέμπριτι ή influencers έχουν επενδυτικές ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και στα κρυπτονομισμάτα, δεν σημαίνει πως αυτά τα επενδυτικά προϊόντα είναι κατάλληλα για όλους τους επενδυτές. Ενθαρρύνουμε τους επενδυτές να σκεφτούν τα πιθανά ρίσκα μιας επένδυσης και τις ευκαιρίες με βάση τους δικούς τους οικονομικούς στόχους», δήλωσε ο διευθυντής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Gary Gensler.

Μαζί με τις υποχρεώσεις του προστίμου και της βοήθειας, η Kim Kardashian δεσμεύεται πλέον να μην προβεί σε καμία προωθητική ενέργεια που αφορά κρυπτονομίσματα και ασφάλειες για τα επόμενα τρία χρόνια. «Η κ. Kardashian είναι χαρούμενη που έχει λύσει το ζήτημα με την Επιτροπή. Συνεργάστηκε πλήρως μαζί τους από την πρώτη στιγμή και παραμένει διατεθειμένη να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Επιτροπή σε αυτό το ζήτημα, Ήθελε να αφήσει πίσω της αυτό το ζήτημα για να μην μπει σε μια παρατεταμένη διαμάχη.

Η συμφωνία στην οποία έφτασαν με την Επιτροπή, της επιτρέπει να το κάνει αυτό και να πάει παρακάτω με τις υπόλοιπες επιχειρηματικές της δραστηριότητες», ανέφεραν οι νομικοί της εκπρόσωποι.

Ως προς την επίμαχη ανάρτηση, ήταν στις 13 Ιουνίου του 2021 όταν η Kim Kardashian έγραψε σε ανάρτηση «Παιδιά ασχολείστε με το crypto; Αυτό δεν είναι μια οικονομική συμβουλή, αλλά μοιράζομαι αυτό που μου είπαν οι φίλοι μου για το Ethereum Max» και είχε βάλει απλώς ένα hashtag με τη λέξη «ad». Εκείνη την περίοδο η Kim είχε 225 εκατομμύρια ακόλουθους, δηλαδή 106 εκατομμύρια λιγότερους από σήμερα. Σύμφωνα με την Επιτροπή, δεν αρκεί το hashtag που χρησιμοποίησε για να καλυφθούν οι νομικές προϋποθέσεις.

«Αν διαφημίζεις άρωμα ή διαφημίζεις εξοχικά σπίτια ή κάτι άλλο στο διαδίκτυο, υπάρχουν διάφοροι νόμοι σχετικά με αυτά. Αλλά για τους νόμους ασφάλειας, ισχύει αυτό που επιβλήθηκε στην κ. Kardashian», τόνιζε ο Gensler.

* Πηγή φωτογραφίας: Instagram/Kim Kardashian

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Kanye West: Συγκρίνει την Kim Kardashian με την βασίλισσα Ελισάβετ και στέλνει μήνυμα στους Βρετανούς

Την ενόχλησε και η ταινία Blonde την Emily Ratajkowski: «Πότε θα σταματήσουμε να φετιχοποιούμε τον γυναικείο πόνο;»

Κόνι Μεταξά: Η έντονη ενόχληση της με τα σχόλια που δέχτηκε για την κοιλιά της – «Είσαι έγκυος ή τρως παραπάνω», της έγραψαν