Σε πολλούς δεν άρεσε η νέα βιογραφική ταινία του Netflix για την ζωή της ηθοποιού και sex symbol Marilyn Monroe. Ούτε και στην Emily Ratajkowski, η οποία δεν έχει και την καλύτερη άποψη για το «Blonde», όχι επειδή δεν ήταν καλή αλλά επειδή όπως τόνισε σε ένα βίντεό της στο TikTok, «φετιχοποιεί τον γυναικείο πόνο».

Το μοντέλο δεν είδε ακόμη την ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί η Ana De Armas στον ρόλο της θρυλικής σταρ αλλά μοιράστηκε με τους fans της τις ανησυχίες της για την ταινία. «Δεν μου κάνει εντύπωση που ακούω ότι ακόμα μια ταινία φετιχοποιεί τον γυναικείο πόνο, ακόμα και στον θάνατο».

@emrataSo done with the fetishization of female pain and suffering. Bitch Era 2022♬ original sound – Emrata

Το «Blonde» έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 28 Σεπτεμβρίου και παρουσιάζει μια εκδοχή της ιστορίας της ζωής της σταρ με σκοπό να δείξει το δύσκολο ταξίδι της από τα παιδικά της χρόνια στη δόξα που γνώρισε στο Hollywood και τις δυσκολίες που οδήγησαν στον ξαφνικό θάνατό της σε ηλικία 36 ετών.

Με αφορμή την ταινία, η Ratajkowski, η οποία ασχολείται ενεργά με τον φεμινισμό, συνέκρινε το πώς τα media φέρονται στις γυναίκες στη σύγχρονη εποχή με το πώς φέρονταν και στην Monroe: «Δείτε την εμμονή με την ιστορία της Amy Winehouse, της Britney Spears, με τον θάνατο της πριγκίπισσας Diana» λέει ακόμη προσθέτοντας πως υπάρχει εμμονή και με τις εκπομπές που αφορούν δολοφονίες γυναικών.

«Μπορώ να πω για τον εαυτό μου με σιγουριά πως έμαθα πως να φετιχοποιώ τον δικό μου πόνο στη ζωή ώστε να το νιώθω σαν κάτι στο οποίο είχα κλίση. Αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο σέξι, σαν να είμαι ένα κορίτσι που θα τα έκανε χάλια», είπε και κατέληξε:

«Ξέρετε τι θα ήταν δύσκολο να φετιχοποιηθεί; Ο θυμός. Οπότε έχω μια πρόταση. Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να τσαντιζόμαστε λίγο παραπάνω».